Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Riis junior får ny chance efter rædselsår

Parasitter i organismen har ødelagt en hel sæson for Thomas Nybo Riis.

Gem til liste

Da Thomas Nybo Riis – søn af den tidligere Tour de France vinder og nuværende ejer af Team Saxo-Tinkoff Bjarne Riis – i 2011 blev udtaget til at optræde på det danske landshold i Post Danmark Rundt og skrev kontrakt for den følgende sæson med det hjemlige Continental Team Blue Water Cycling, blev han spået en særdeles spændende fremtid.

Men i stedet for en fortsættelse af den lovende udvikling har den talentfulde pedalatlet måttet se 2012 totalt spoleret af helbredsproblemer, der først kom styr på, da sæsonen stort set var overstået.

På træningslejr med Team Saxo-Tinkoff
Alligevel har Blue Water Cycling forlænget kontrakten med den 20-årige Thomas Nybo Riis, der i øjeblikket deltager i Team Saxo-Tinkoffs træningssamling på Gran Canaria.

Læs også Bjarne Riis forbløffer med tre nye kontrakter

»Jeg vil gerne vise holdet, at det har truffet det rigtige valg ved at give mig en ny chance«, fortæller Thomas Nybo Riis i en pressemeddelelse fra Blue Water Cycling.

»Jeg har lært en masse om mig selv i den periode, jeg har været igennem, og jeg er helt klart mere motiveret til at køre cykelløb nu. Før var det lysten, der drev mig, nu er det viljen«.

Problemer siden sidste vinter
»Det har været helt galt siden sidste vinter, og jeg blev bare dårligere og dårligere. Det var, som om energien sivede ud af kroppen, så jeg kunne slet ikke træne det, jeg burde«.

»Jeg var til alverdens undersøgelser, og til sidst fandt lægerne ud af, at jeg havde nogle parasitter i kroppen. Der er kontrol over det nu, men jeg er ikke rigtig rask, før på den anden siden af vinteren«.

Læs også Bjarne Riis' læge gennem mange år forlader holdet

»Nu skal jeg til at lære at køre cykelløb igen og se, hvad jeg kan«, konstaterer Thomas Nybo Riis, der først for alvor kastede sig over den krævende idræt i 2010, men nu kan koncentrere sig maksimalt om den, efter at han er blevet student.

Holdkammerat med Lasse Norman
Rytterstaben hos Blue Water Cycling tæller blandt andre den olympiske guldvinder på bane Lasse Norman, og op til de kommende sæson er der registreret tilgang af Daniel Foder og Rasmus Guldhammer fra Christina Watches-Onfone.

Læs ogsåRiis øjner lys forude, mens tre storhold er i knibe

Derimod skifter Lasse Normans landsholdskollega, U23 europamesteren i enkeltstart Rasmus Quaade til Team Tre-For.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere