Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Danske himmelstormere knuser Tyskland i guldopgør

Den danske kvartet i 4 km holdforfølgelsesløb indhentede modstanderne i World Cup-finalen.

Gem til liste
Ganske som resultaterne i den indledende tidskørsel havde sendt signaler om, var Danmarks unge himmelstormere totalt overlegne, da det her til aften gjaldt gulddysten mod Tyskland i 4 km holdforfølgelsesløb ved World Cup afdelingen på Glasgows Sir Chris Hoy Velodrome.

Den rød-hvide kvartet bestående af 22-årige Rasmus Quaade, den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman, 20, Casper Folsach, 19, og Mathias Møller Nielsen, 18, måtte ganske vist se tyskerne Maximilian Beyer, Henning Bommel, Theo Reinhardt og Karsten Thiele lægge stærkest ud og være foran efter den første kilometer.

Halvandet sekund hurtigere end i tidskørslen
Siden halede danskerne imidlertid støt og roligt ind på rivalerne, og indenfor de afsluttende 1.000 meter blev Tyskland indhentet. Dermed var finalen afgjort, men Danmark fortsatte og noteredes for en sluttid på 4.01.289 minutter.

Det var cirka halvandet sekund bedre end i tidskørslen, hvor Danmark med 4.02.981 havde henvist de senere finalemodstandere til andenpladsen med godt fire sekunder.

Første World Cup sejr nogensinde
Det var første gang i historien, et dansk forfølgelseshold formåede at stryge helt til tops i en World Cup.

Det er gennem tiderne blevet til flere andenpladser, men selv ikke guldkvartetten fra verdensmesterskaberne i 2009 med Alex Rasmussen, Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen og Michael Færk eller de besætninger, hvor Michael Mørkøv erstattede Færk - eksempelvis i OL-finalen 2008 - har været i stand til at vinde en World Cup.

Belgien sikrede sig bronzen med en klar sejr over Spanien. Her noteredes tiderne til henholdsvis 4.06.961 og 4.11.167.

To juniorer i World Cup debut
De to 17-årige juniorryttere Mathias Krigbaum og Jonas Poulsen, der fra denne sæsons start er indlemmet i landsholdstruppen, fik deres World Cup debut i henholdsvis omnium og scratch.

Mathias Krigbaum som er på en skrap opgave i en disciplin, hvor Danmark senest brillerede på olympisk niveau ved Lasse Norman, lagde ud med at blive nr. 13 i en omgang på tid og siden 10 i pointløbet blandt de 19 deltagere.

Jonas Poulsen formåede ikke at klare sig videre fra det indledende heat til finalen i scratch.

PolitikenPlus
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere