Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Danske verdensmester vender tilbage til landevejen

VM-guldvinderen i maratonmountainbike Annika Langvad skifter i 2013 til ABC.

Gem til liste

Efter en sæson, hvor alt har været koncentreret om mountainbike med generobring af VM-titlen på maratondistancen i begyndelsen af oktober som den succesrige kulmination, udvider Annika Langvad i 2013 sine aktiviteter til atter også at omfatte landevejen.

Her oplevede den nu 28-årige alsidige pedalatlet et bragende gennembrud i 2010, da hun som næsten nybegynder i denne sammenhæng blev dansk mester i både linjeløb, enkeltstart og holdløb med Odder CK.

Styrt kostede OL-deltagelse
Året efter blev det til endnu en DM-titel i tempodisciplinen, men mountainbike udgjorde det overordnede satsningsområde, og det blev i endnu højere grad tilfældet i år, da satsningen i første omgang handlede om olympisk kvalifikation.

INTERVIEWDa den dumme ko blev verdensmester

Den kom i hus, men OL-deltagelsen blev aldrig til noget på grund af et styrt, der beskadigede ribbene så meget, at det var umuligt for Annika Langvad at blive klar til olympisk optræden. Derimod var hun restitueret til et par måneder senere at stille op til et vellykket forsvar af sit verdensmesterskab i marathonmountainbike.

Skal køre for Team ABC-Ladies
I den kommende sæson bliver der tid til atter at afprøve evnerne på landevejen, og det sker for Team ABCladies, der med de tidligere mandlige topryttere Jakob Kollerup og Flemming Kirkegaard som sportsdirektører optrapper markant.

»Jeg glæder mig til at prøve kræfter med landevejsløb igen og til at være en del af et solidt team med god sportslig opbakning«, siger Annika Langvad.

»Jeg har haft gode oplevelser og succes med at køre landevejsløb, så jeg forventer, at kombinationen med mountainbike og landevej vil være med til at styrke mig på alle områder«.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb