Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Danske verdensmester vender tilbage til landevejen

VM-guldvinderen i maratonmountainbike Annika Langvad skifter i 2013 til ABC.

Gem til liste

Efter en sæson, hvor alt har været koncentreret om mountainbike med generobring af VM-titlen på maratondistancen i begyndelsen af oktober som den succesrige kulmination, udvider Annika Langvad i 2013 sine aktiviteter til atter også at omfatte landevejen.

Her oplevede den nu 28-årige alsidige pedalatlet et bragende gennembrud i 2010, da hun som næsten nybegynder i denne sammenhæng blev dansk mester i både linjeløb, enkeltstart og holdløb med Odder CK.

Styrt kostede OL-deltagelse
Året efter blev det til endnu en DM-titel i tempodisciplinen, men mountainbike udgjorde det overordnede satsningsområde, og det blev i endnu højere grad tilfældet i år, da satsningen i første omgang handlede om olympisk kvalifikation.

INTERVIEWDa den dumme ko blev verdensmester

Den kom i hus, men OL-deltagelsen blev aldrig til noget på grund af et styrt, der beskadigede ribbene så meget, at det var umuligt for Annika Langvad at blive klar til olympisk optræden. Derimod var hun restitueret til et par måneder senere at stille op til et vellykket forsvar af sit verdensmesterskab i marathonmountainbike.

Skal køre for Team ABC-Ladies
I den kommende sæson bliver der tid til atter at afprøve evnerne på landevejen, og det sker for Team ABCladies, der med de tidligere mandlige topryttere Jakob Kollerup og Flemming Kirkegaard som sportsdirektører optrapper markant.

»Jeg glæder mig til at prøve kræfter med landevejsløb igen og til at være en del af et solidt team med god sportslig opbakning«, siger Annika Langvad.

»Jeg har haft gode oplevelser og succes med at køre landevejsløb, så jeg forventer, at kombinationen med mountainbike og landevej vil være med til at styrke mig på alle områder«.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere