Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Danske verdensmester vender tilbage til landevejen

VM-guldvinderen i maratonmountainbike Annika Langvad skifter i 2013 til ABC.

Gem til liste

Efter en sæson, hvor alt har været koncentreret om mountainbike med generobring af VM-titlen på maratondistancen i begyndelsen af oktober som den succesrige kulmination, udvider Annika Langvad i 2013 sine aktiviteter til atter også at omfatte landevejen.

Her oplevede den nu 28-årige alsidige pedalatlet et bragende gennembrud i 2010, da hun som næsten nybegynder i denne sammenhæng blev dansk mester i både linjeløb, enkeltstart og holdløb med Odder CK.

Styrt kostede OL-deltagelse
Året efter blev det til endnu en DM-titel i tempodisciplinen, men mountainbike udgjorde det overordnede satsningsområde, og det blev i endnu højere grad tilfældet i år, da satsningen i første omgang handlede om olympisk kvalifikation.

INTERVIEWDa den dumme ko blev verdensmester

Den kom i hus, men OL-deltagelsen blev aldrig til noget på grund af et styrt, der beskadigede ribbene så meget, at det var umuligt for Annika Langvad at blive klar til olympisk optræden. Derimod var hun restitueret til et par måneder senere at stille op til et vellykket forsvar af sit verdensmesterskab i marathonmountainbike.

Skal køre for Team ABC-Ladies
I den kommende sæson bliver der tid til atter at afprøve evnerne på landevejen, og det sker for Team ABCladies, der med de tidligere mandlige topryttere Jakob Kollerup og Flemming Kirkegaard som sportsdirektører optrapper markant.

»Jeg glæder mig til at prøve kræfter med landevejsløb igen og til at være en del af et solidt team med god sportslig opbakning«, siger Annika Langvad.

»Jeg har haft gode oplevelser og succes med at køre landevejsløb, så jeg forventer, at kombinationen med mountainbike og landevej vil være med til at styrke mig på alle områder«.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere