Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Suveræn dansk OL-helt klar til ny guldfinale

Lasse Norman var klart hurtigst i den indledende tidskørsel ved World Cup i 4 km individuelt forfølgelsesløb.

Gem til liste

Kun cirka 15 timer efter at have medvirket til at erobre guld til Danmark i 4 km holdforfølgelsesløb leverede den 20-årige olympiske mester i omnium Lasse Norman et nyt resultat i international topklasse ved World Cup-afdelingen i Glasgows Sir Chris Hoy Velodrome.

Det danske supertalent viste sig nemlig som klart hurtigst i den indledende tidskørsel i den individuelle tempoudfordring over de 4 km, og han skal dermed i aften ud i endnu en dyst om pladsen øverst på podiet i den skotske storby.

LÆS OGSÅDanske himmelstormere knuser Tyskland i guldopgør

Lasse Norman favorit i finalen
Modstanderen bliver den 27-årige irer Martyn Irvine, der gennem de seneste sæsoner møjsommeligt har kæmpet sig til vejrs i hierarkiet specielt i omnium uden dog endnu at have leveret de helt opsigtsvækkende resultater.

Lasse Norman er da også favorit til at sikre sig sin anden guldmedalje efter at have kvalificeret sig til slutdysten med en tid på 4.22.373, mens Irvine, der startede i det første af de i alt 10 heat, noteredes for 4.24.243.

Kampen om bronzen står mellem spanieren David Montaner og nezealænderen Dylan Kennett, der kørte på henholdsvis 4.26.479 og 4.28.128.

Værtsnationens håb lagde hårdt ud
Lasse Norman optrådte i syvende heat sammen med værtsnationens håb Andy Tennant, der ligesom danskeren er tidligere juniorverdensmester i disciplinen.

Den 25-årige brite, der styrtede i gårsdagens holdforfølgelsesløb, lagde hårdt ud og førte efter halvdelen af distancen, men så gav Lasse Normans veldisponerede satsning udbytte.

Danskeren øgede støt og roligt afstanden til Tennant, der sluttede i 4.28.806, hvilket kun rakte til den utaknemlige femteplads, som ikke gav adgang til den videre medaljestrid.

Tysker overvurderede fuldstændig sine evner
I de tre sidste heat var det kun spanske David Muntaner, der kunne blande sig mellem de bedste. Efter 3 km indtog han faktisk andenpladsen, men han formåede ikke at holde tempoet oppe i slutfasen.

En kort overgang lignede tyskeren Maximilian Beyer, der kørte i sidste heat, en trussel. Han registreredes med 1.08.294 min. for den hurtigste kilometertid af samtlige 20 deltagere - til sammenligning brugte Lasse Norman 1.09.122 og Tennant 1.08.617 - men det skulle vise sig, at han totalt havde overvurderet sine evner, og i den sidste ende rakte indsatsen kun til en 12. plads.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere