Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Ny dansk guldtriumf ved World Cup

Lasse Norman Hansen sejrede sikkert i 4 km individuelt forfølgelsesløb i Glasgow.

Gem til liste

Med en ny storslået demonstration af sine exceptionelle tempokvaliteter sikrede Lasse Norman sig her til aften den anden guldmedalje ved World Cup-afdelingen i Glasgows Sir Chris Hoy Velodrome.

Den 20-årige olympiske mester i omnium strøg dagen efter at have deltaget i den sejrrige opvisning i 4 km holdforfølgelsesløb sammen med Rasmus Quaade, Casper Folsach og Mathias Møller Nielsen også til tops i den individuelle udgave af tempodisciplinen.

Irer uden chance i finalen
I finalen gjorde den danske juniorverdensmester i forfølgelsesløb fra 2010 det af med ireren Martyn Irvine ved at tilbagelægge de 4 km i 4.20.875 minutter, mens rivalen noteredes for 4.22.745.

Læs også Suveræn dansk OL-helt klar til ny guldfinale

I den indledende tidskørsel havde de to vist sig som klart bedst med henholdsvis 4.22.373 og 4.24.243 minutter, så begge formåede altså at forbedre sig markant, da det gjaldt guldet.

Var tæt på sin egen danske rekord
Lasse Norman havde inden World Cuppen luftet planer om at satse på at forbedre sin danske rekord på 4.20.674 minutter, som han satte 5. august undervejs mod sin olympiske guldbedrift i omnium, men som de aktuelle tider afslører, blev det ikke ved denne lejlighed, den unge dansker gav rekorden yderligere et tryk.

Læs ogsåDanske himmelstormere knuser Tyskland i guldopgør

I finalen var han imidlertid uhyre tæt på, og der er næppe tvivl om, at han får ram på sin egen rekord indenfor en overskuelig fremtid.

Også den anden medalje til ireren
For Martyn Irvine var der i øvrigt også tale om den anden medalje i denne World Cup afdeling, idet han fredag aften sikrede sig sølv efter schweizeren Tristan Marguet i scrath, hvor bronzen gik til hollænderen Roy Eefting.

Bronzen i forfølgelsesløbet gik til spanieren David Montaner, som afviste newzealænderen Dylan Kennett. Tiderne for de to var henholdsvis 4.28.429 minutter og 4.31.987.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere