Annonce
Annonce
Cykling

Ny bragende hyldest til dansk OL-guldvinder

20-årige Lasse Norman kåret som Årets Cykelrytter i Danmark 2012.

Fredag og lørdag solede Lasse Norman sig i bragende bifald efter guldpræstationerne ved World Cuppen i Glasgows Sir Chris Hoy Velodrome, og i dag skyllede hyldesten så atter op omkring det 20-årige supertalent i ganske andre omgivelser.

Som dansk cykelsports første olympiske mester, siden Dan Frost i 1988 strøg til tops i pointløbet i Seoul, havde Lasse Norman sin naturlige plads blandt de fem pedalatleter, der indstilledes til titlen Årets Cykelrytter 2012.

LÆS OGSÅNy dansk guldtriumf ved World Cup

Fire andre kandidater måtte bøje sig
Og det var da heller ikke den store overraskelse, at det var det 20-årige alsidige supertalent, som efter en afstemning blandt Danmarks Cykle Unions medlemmer i dag - ligesom for 24 år siden Dan Frost - hædredes med den eftertragtede udmærkelse.

Det skete ved et arrangement i PH Cafeen i København, hvor DCU's formand Tom Lund stod for overrækkelsen, mens de fire andre kandidater, verdensmesteren på maratondistancen i mountainbike Annika Langvad og de tre landsvejsryttere Lars Bak, Jakob Fuglsang - der ikke var til stede på grund af træningslejr - og Sebastian Lander, efter en behørig præsentation af også deres bedrifter måtte bøje sig for overmagten.

Har vidtfavnende kvaliteter
Naturligvis er det Lasse Normans forrygende indsats i den ny olympiske disciplin omnium, hvor han undervejs fightede sig tilbage efter et tilsyneladende altødelæggende styrt, der udgør det væsentlige element i baggrunden for hans kåring.

Men den alsidige cykelbegavelse besidder så vidtfavnende kvaliteter, at det langt fra udelukkende er det imponerende OL-facit, der gør, at han kan se tilbage på et exceptionelt 2012.

Første kulmination ved VM i Australien
Den første kulmination nåedes, da han forbløffede de fleste eksperter ved at erobre bronze i omnium ved verdensmesterskaberne i begyndelsen af april i Australien, hvor han egentlig først og fremmest var med for at sikre Danmark adgang til den olympiske kappestrid fire måneder senere.

Det lykkedes altså over al forventning, og ved OL sikrede han sig ikke alene guld, men forbedrede også sin egen danske rekord i den ene af de seks discipliner, 4 km individuelt forfølgelsesløb, så den lyder på 4.20.674 minutter.

Tæt på sin egen danske rekord
Lasse Norman var kun to tiendedele af et sekund fra denne tid, da han i lørdags besejrede ireren Martyn Irvine i World Cup-finalen i Glasgow - et døgn efter at han sammen med Rasmus Quaade, Casper Folsach og Mathias Møller Nielsen havde slået til i den kollektive del af tempoudfordringen.

LÆS OGSÅDanske himmelstormere knuser Tyskland i guldopgør

Disse flotte resultater indgår ikke i bedømmelsen af Lasse Normans udfoldelser i 2012 i forbindelse med den aktuelle hædersbevisning, eftersom afstemningen var tilendebragt, da de leveredes. Men de er med til at understrege de voldsomt spændende perspektiver, der tegner sig for hans fremtid.

Også flotte resultater på landevejen
Og det er vel at mærke ikke kun på banen, han synes at have uanede muligheder, for selv om hovedvægten i satsningen hidtil har ligget på velodromerne, har han i allerhøjeste grad også gjort opmærksom på sig selv ude i den fri luft.

Mest markant skete det vel nok med fjerdepladsen på enkeltstarten ved U23 VM, men også placeringen som nr. 2 på prologen i Tour de l’Avenir få tiendedele af et sekund efter australieren Jay McCarthy, der næste sæson kører for Bjarne Riis' Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, og etapesejren i det irske Ras Tailteann sender særdeles interessante signaler.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce