Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Armstrong mister ærestitel efter dopingchok

Lance Armstrong er ikke længere som en »inspirerende helt«, mener universitet.

Gem til liste

Nedturen vil ingen ende tage for den vanærede pedalkonge Lance Armstrong, som tabte sine Tour de France-titler og blev bandlyst fra cykelsporten for altid efter omfattende dopingafsløringer.

Et amerikansk universitet tager nu den æresgrad fra cykelrytteren, som læreanstalten hædrede ham med for seks års siden i stor-rosende vendinger.

Læs ogsåCykelunion erkender dopingafmagt og satser nu på hotline

Bestyrelsen på Tufts University har enstemmigt besluttet at annullere titlen »doctor of humane letters«, som kræftoverleveren Armstrong blev tildelt efter hans magtdemonstrationer på de franske landeveje og kampen mod kræft.

Holdt hovedtale til 2400 studerende
Dengang kaldte universitet den syvdobbelte tour-vinder for »en inspirerende helt«, og Armstrong fik lov at holde hovedtalen til 2400 studerende med veloverståede eksamener bag sig.

Læs ogsåArmstrong ser stadig sig selv som retmæssig Tour-konge

I dag har piben fået en anden lyd.

Armstrongs »handlinger som atlet er inkonsistente med værdierne på universitetet«, lyder skudsmålet om den falmede Tour-stjerne fra Tufts Unviersity, der ligger i udkanten af storbyen Boston.

Dopingrapport fældede Armstrong
Det sker efter, at det amerikanske antidopingagentur i oktober fældede Lance Armstrong i en 1000 sider lang rapport. I rapporten står flere af cykelrytterens tidligere holdkammerater frem og fortæller, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Læs ogsåMichael Rasmussen: Ih, hvor de lyver

Derefter fik amerikaneren frataget sine syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005 af den internationale cykelunion (UCI). Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

Kræftorganisation droppede 'Armstrong'
Siden valgte organisationen 'The Lance Armstrong Foundation', som hjælper kræftramte mennesker, at droppe cykelrytterens navn i sin titel.

Læs også Kræftfond sletter belastet Armstrong-navn

Armstrong trådte tilbage som bestyrelsesformand for kræftfonden 17. oktober, men blev i første omgang siddende som menigt bestyrelsesmedlem, inden han 4. november trådte helt ud af bestyrelsen.

I stedet hedder organisationen nu Livestrong Foundation - en titel, som kræftfonden uformelt har båret gennem længere tid.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere