Annonce
Annonce
Cykling

Dansk supertalent styrer direkte mod verdenstoppen

Efter tredje nat i Gents seksdagesløb har Lasse Norman og Marc Hester en podieplads inden for rækkevidde.

Deltagelsen i seksdagesløbet i Gent var for den danske OL-guldvinder i omnium Lasse Norman først og fremmest tænkt som en mulighed for at høste erfaring på et felt, hvor han endnu er at betragte som en begynder.

Men efter at halvdelen af den belgiske styrkeprøve er tilbagelagt, står det klart, at det 20-årige danske supertalent er blevet kastet direkte ind i dysten om en podieplads sammen med sin syv år ældre landsmand, Danmarks mest erfarne vinterbanerytter Marc Hester.

Og dermed styrer Lasse Norman i sin blot anden seksdagesstart med de etablerede professionelle – han sluttede ved sin debut i Ballerup Super Arena for godt ni måneder siden sammen med tyskeren Christian Grasmann med et minus på 21 runder – direkte mod toppen.

To par har skilt sig ud i kampen om sejren
For efter den tredje nat på velodromen i Gent indtager den danske duo stadig tredjepladsen, mens flere af de konkurrenter, der var forudset at skulle dyste med Hester og Norman om placeringerne lige efter favoritterne, tilsyneladende er sakket håbløst agterud.

Læs ogsåDansk OL-guldvinder i ny forrygende fight

Som situationen tegner sig lige nu, udvikler dysten om sejren sig til en duel mellem den lokale storfavorit Iljo Keisse og hans australske makker Glenn O’Shea på den ene side og de belgiske verdensmestre Kenny De Ketele og Gijs Van Hoecke på den anden.

De to konstellationer har med henholdsvis 232 og 226 rent pointmæssigt skilt sig ud, men Marc Hester-Lasse Norman fortsætter med at forbløffe ved at holde sig på omgangshøjde med 154 point.

Kun tysk-schweizisk par følger også med i toppen
Det eneste andet par, der er med helt fremme er den tyske veteran Robert Bartko og den 22-årige schweiziske mester på landevej og U23 europamester i både individuelt forfølgelsesløb og parløb Silvan Dillier med 124 point.

Alle andre er mindst tre runder agterude og synes dermed at være ude af billedet i podieopgøret.

Læs ogsåFlyvende start på nyt eventyr for Årets Cykelrytter

På forhånd var hollænderne Wim Stroetinga og Peter Schep anset som et varm bud på sejren, men Stroetinga måtte i aftes neutraliseres og køres på sygehuset med galdestensproblemer.

Tre par et tre omgange efter
Schweizerne Franco Marvulli-Tristan Marguet ligger nr. 5 med 167 point, franskmændene Morgan Kneisky-Vivien Brisse har 102 og Stroetinga-Schep, der automatisk satte to runder til ved førstnævntes fravær i jagterne, har på syvendepladsen 84 point blandt de tre par med minus på tre runder.

Læs ogsåNy bragende hyldest til dansk OL-guldvinder

En af de etablerede seksdagesryttere, tyskeren Leif Lampater, er kommet på en hård opgave med det unge belgiske landevejshåb Tosh Van der Sande som makker. De to er nr. 9 og har sat ni omgange til, mens belgierne Steve Schets-Jonathan Breyne fortsat er sidst blandt de 13 par 25 omgange bagude.

Schweizere fik ram på danskers rekord
Marvulli og Marguet gjorde sig også på denne tredje nat bemærkede ved deres exceptionelle hurtighed. Efter at Marguet døgnet inden havde slette omgangsrekorden på den 166 meter lange bane, gjorde schweizerne også kål på den hidtil hurtigste tid noteret over 500 meter med afløsning undervejs.

Læs også Ny dansk guldtriumf ved World Cup

Marvulli og Marguet tilbagelagde distancen på 27.03 sekunder, hvilket var en hundrededel af et sekund hurtigere end den tid, den tidligere danske vinterbanestjerne og kommende sportsdirektør ved seksdagesløbet i Ballerup Super Arena Jimmi Madsen satte sammen med amerikaneren Marty Northstein 20. november 2002.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce