Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Dansk OL-helt har frisk succes med til skrap finale

Lasse Norman og Marc Hester er med helt fremme i spidsen, inden afslutningen på seksdagesløbet i Gent.

Gem til liste

Når den danske olympiske guldvinder Lasse Norman og landsmanden Marc Hester først på eftermiddagen træder an til finaleprogrammet i seksdagesløbet på velodromen i Gent, har de en frisk succes med i bagagen.

Den 20-årige himmelstormer og hans syv år ældre makker, der med sin styrke og rutine har en markant andel i, at duoen har klaret sig så flot, sluttede nemlig lørdag nat med at vinde den sidste jagt, og dermed sørgede de for at bringe sig på omgangshøjde med det førende par, Iljo Keisse, Belgien-Glenn O’Shea, Australien.

Lurer som farlige outsider
I Gent er der det specielle ved afviklingen, at de sidste strabadser udspilles kun godt 12 timer efter, at der er sat punktum for det næstsidste døgns udfordringer, så det er en skrap opgave, der venter aktørerne i vinterbaneshowet.

Hester-Norman må se i øjnene, at de næppe kommer til at spille en afgørende rolle i kampen om den overordnede gevinst, selv om de lige til det sidste lurer som farlige outsidere.

LÆS OGSÅDansk himmelstormer sat på plads af tysk veteran

Striden om førstepladsen har længe set ud til at skulle forme sig som en direkte duel mellem Keisse-O’Shea, og de belgiske verdensmestre i parløb Kenny De Ketele-Gijs Van Hoecke, og med henholdsvis 383 og 379 point til de to par er spændingen da også intens.

Danskerne er handikappet på point
Den tyske veteran Robert Bartko og hans unge schweiziske makker Silvan Dillier indtager tredjepladsen med 266 point, og selv om danskerne er på omgangshøjde med disse tre konstellationer i spidsen for løbet, har de med 230 point en vanskelig udgangsposition i bestræbelserne på at sikre sig den sidste podieplads.

Fra de fire toppar er der et stort spring ned til de næste, idet hollænderne Wim Stroetinga og Peter Schep er fem omgange efter, mens schweizerne Franco Marvulli-Tristan Marguet er yderligere en runde bagude.

Med tanke på, at i hvert fald Stroetinga, Schep og Marvulli hører til den etablerede seksdageselite, er det med til at sætte danskernes præstation i relief.

Erobrede tidligt en bonusomgang
Hester og Norman erobrede som forudset en bonusomgang ved at runde 200 point tidligt under lørdagens strabadser.

Derefter satte danskerne trumf på i det afsluttende parløb, som de vandt foran Bartko-Dillier, og en anden af de rutinerede tyskere Leif Lampater, der i Gent trodser en lidt trist tilværelse, idet han sammen med sin belgiske makker Tosh van der Sande er 11 omgange efter i klassementet.

Disse tre par sluttede på omgangshøjde, og det indebar, at Hester-Norman og Bartko-Dillier bragte sig på niveau med Keisse-O’Shea samt De Ketele-Van Hoecke.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere