Annonce
Annonce
Cykling

Barsk hverdag for OL-guldvinder efter succesuger

Lasse Norman og Marc Hester fik vanskelig start på vinterbanen i Zürich.

Gem til liste

Efter små to uger med forrygende sportslig succes og overvældende hyldestseancer i forbindelse med tidligere bedrifter, synes den slidsomme hverdag uden en position helt fremme i rampelyset at have indfundet sig for den olympiske guldvinder Lasse Norman.

I hvert fald fik det 20-årige supertalent langt fra den ønskestart sammen med Marc Hester i vinterbanearrangementet i Zürich, der begyndte i nat og slutter søndag morgen og dermed er to døgn kortere end de vanlige seksdagesløb.

Får svært ved at gentage præstationen
De to danskere formåede i sidste uges seksdagesløb i Gent helt frem til finalen at holde sig inde i kampen om en podieplads for at slutte som nr. 4, men de indledende strabadser i den schweiziske storby antyder, at det kan blive uhyre vanskeligt at levere en gentagelse af den præstation.

Læs ogsåSeksdageskongen roser dansk supertalent

Hester og Norman er nemlig efter den første nat at finde på sjettepladsen med 26 point og et minus på to omgange til de førende tyskere Leif Lampater og Christian Grassman, der har scoret 34 point.

Tyske veteraner var langt bagud i Gent
De to tyske veteraner er åbenbart opsat på revanche efter udfordringerne i Gent, hvor de med hver sin uerfarne makker havnede langt agterude.

Læs ogsåDansk OL-helt har frisk succes med til skrap finale

Lampater kørte med belgieren Tosh van der Sande og noteredes for et minus på 14 omgange, mens Grassman med sydafrikaneren Nolan Hoffman – Marc Hesters makker i denne sæson i både Grenoble og Amsterdam – var 37 omgange efter.

Kørte med Lasse Norman i Ballerup
Lampater og Grassman befinder sig langt bedre i hinandens selskab, og de er en runde foran de nærmeste rivaler, schweizeren Franco Marvulli-Tristan Marguet med 63 point, Silvan Dillier, Schweiz-Glenn O’Shea, Australien, 63, tyskerne Danilo Hondo-Roger Kluge, 36, og Kenny De Ketele, Belgien-Peter Schep, Holland, 22.

Læs ogsåDansk himmelstormer sat på plads af tysk veteran

Grassman styrede i sidste sæsons seksdagesløb i Ballerup Super Arena i øvrigt Lasse Norman gennem dennes seksdagesdebut på hjemmebane, og de to sluttede på 11. pladsen 19 omgange efter Marc Hester og belgieren Iljo Keisse, der i slutfasen overrumplede favoritterne Alex Rasmussen-Michael Mørkøv.

Fantomtid på åbningsaftenen
Åbningsaftenen i Zürich bød i øvrigt på en fænomenal til på 1.000 meter med afløsning undervejs.

Det var Marvulli og Marguet, som allerede i Gent afslørede imponerende hurtighed, der på den 200 meter lange velodrom nåede ned på 54.278 sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitshastighed på 66,325 km/t.

Læs ogsåDansk supertalent styrer direkte mod verdenstoppen

Der findes ingen officielle rekordnoteringer i denne disciplin, men Franco Marvulli udtalte efter opvisningen, at han mener, der er tale om den hurtigste tid, som nogen sinde er opnået. Den hidtidige, uofficielle rekord, skulle ifølge schweizeren være sat under et af de københavnske seksdagesløb.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere