Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Armstrong efter Oprah-interview: »Jeg lagde alle kortene på bordet«

Den tidligere Tour-konge ventes at indrømme dopingmisbrug. Det hele er fortalt, siger amerikaneren.

Gem til liste

Det er op til seerne at bestemme, hvor ærlig Lance Armstrong er, når det omtalte interview mellem den fallerede cykelrytter og talkshowdronningen Oprah Winfrey bliver sendt natten til i morgen dansk tid.

Sådan lyder det fra Armstrong selv i en sms til nyhedsbureauet AP.

»Jeg lagde alle kortene på bordet, og når det bliver sendt, så kan folk selv afgøre, hvad de synes«, skriver han.

Reaktionen kommer, efter at en anonym kilde har sagt til New York Daily News, at han holdt kortene tæt ind til kroppen under interviewet, som blev optaget mandag i Armstrongs hjemby, Austin, i delstaten Texas.

Medier siger, at han indrømmer doping
Ifølge flere amerikanske medier indrømmede den tidligere cykelstjerne, at han har taget doping i løbet af sin cykelkarriere.

Armstrong menes at forhandle med de amerikanske antidopingmyndigheder, og rygterne går nu på, om han vil samarbejde og fortælle alt om, hvem der kendte til dopingmisbruget.

Spørgsmålet er også, om den 41-årige amerikaner har tænkt sig at tage flere nuværende og tidligere topfigurer fra den internationale cykelunion UCI med sig i faldet.

UCI er mistænkt for at have dækket over positive dopingprøver fra Armstrong.

LÆS OGSÅArmstrongs udtalelser kan true cyklingens OL-status

»Jeg har ingen idé om, hvad fremtiden bringer, ud over at jeg er sammen med mine børn«, lyder det fra Armstrong ifølge AP.

Ifølge CBS News forhandler han desuden med sit tidligere hold U.S. Postal om at returnere en del af de mange millioner dollar, som holdet har fået i sponsorstøtte fra den amerikanske stat.

Risikerer sag for falsk vidneforklaring
Armstrong risikerer også at blive retsforfulgt for falsk vidneforklaring over for en føderal jury tilbage i 2005. Her går straframmen op til fem års fængsel.

Det var det amerikanske antidopingagentur Usada, der i oktober sidste år fældede den tidligere Tour de France-mester i en 1000 sider lang rapport.

Flere tidligere holdkammerater stod blandt andet frem og fortalte, hvordan Armstrong brugte præstationsfremmende stoffer.

OVERBLIK Tidslinje over Lance Armstrongs karriere

Armstrong blev i samme periode frataget sine syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005 af UCI. Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

Første del af Armstrong-interviewet bliver vist klokken 3 dansk tid på TLC og Discovery samt oprah.com. Andel del går i luften samme tid natten til lørdag og kan ses på talkshowværtens hjemmeside.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere