Annonce
Annonce
Cykling

Mario Cipollini gør comeback

Den italienske supersprinter vender tilbage i kombineret rolle som rytter og manager på amerikansk mandskab.

Gem til liste

Efter længere tids rygter omkring emnet skulle det nu være ganske vist:

Den italienske supersprinter Mario Cipollini gør efter knap tre års fravær fra den professionelle cykelkaravane comeback i den kommende sæson.

Det sker ifølge avisen La Gazzetta dello Sport i en kombineret rolle som rytter og manager på det amerikanske mandskab Rock Racing Team, som ejes af den stenrige forretningsmand og modeskaber Michael Ball.

Starter i Californien
Denne har inden for de seneste måneder vakt opsigt i cykelkredse ved at engagere blandt andre colombianeren Santiago Botero og amerikaneren Tyler Hamilton, selv om begge er sat i forbindelse med Operacion Puerto, ligesom spanieren Oscar Sevilla meldes på vej til holdet.

Det vakte på tilsvarende vis opsigt, da det for få dag siden meddeltes, at den dopingudelukkede Floyd Landis er inviteret til at deltage i Rock Racing Teams træningslejr.

Den 40-årige Cipollini har siden begyndelsen af denne uge opholdt sig i Californien, hvor de sidste aftaler er bragt på plads, og det er meningen, han skal debutere for sin ny arbejdsgiver i Tour of California om cirka en måned. Ifølge planen skal han starte i omkring 15 løb i denne sæson, og derudover får han til opgave at forestå opbygningen af holdets organisation i Europa.

75 mio. kr. om året
La Gazzetta dello Sport fastslår, at Michael Ball i de kommende fem år stiller 75 mio. kr. til rådighed hver sæson, hvilket indikerer, at ambitionerne bevæger sig på et højt niveau. Der tales da også allerede om, at Ivan Basso kan være et muligt emne til holdet, når han til oktober har udstået sin karantæne.

Mario Cipollini indstillede karrieren i slutningen af april 2005 efter det år at have vundet to løb - etaper i Tour of Qatar og Giro di Lucca - for Liquigas.

Han blev i øvrigt for nyligt dømt til at betale en skattebøde på flere millioner kroner, fordi de italienske myndigheder ikke vil anerkende, at han har haft bopæl i Monaco.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere