Favorit. Lasse Norman var hurtigste mand i den indledende runde og kan lørdag aften vinde endnu en World Cup-afdeling.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Favorit. Lasse Norman var hurtigste mand i den indledende runde og kan lørdag aften vinde endnu en World Cup-afdeling.

Cykling

Suveræn dansk OL-helt klar til ny guldfinale

Lasse Norman var klart hurtigst i den indledende tidskørsel ved World Cup i 4 km individuelt forfølgelsesløb.

Cykling

Kun cirka 15 timer efter at have medvirket til at erobre guld til Danmark i 4 km holdforfølgelsesløb leverede den 20-årige olympiske mester i omnium Lasse Norman et nyt resultat i international topklasse ved World Cup-afdelingen i Glasgows Sir Chris Hoy Velodrome.

Det danske supertalent viste sig nemlig som klart hurtigst i den indledende tidskørsel i den individuelle tempoudfordring over de 4 km, og han skal dermed i aften ud i endnu en dyst om pladsen øverst på podiet i den skotske storby.

LÆS OGSÅ Lasse Norman favorit i finalenModstanderen bliver den 27-årige irer Martyn Irvine, der gennem de seneste sæsoner møjsommeligt har kæmpet sig til vejrs i hierarkiet specielt i omnium uden dog endnu at have leveret de helt opsigtsvækkende resultater. Lasse Norman er da også favorit til at sikre sig sin anden guldmedalje efter at have kvalificeret sig til slutdysten med en tid på 4.22.373, mens Irvine, der startede i det første af de i alt 10 heat, noteredes for 4.24.243. Kampen om bronzen står mellem spanieren David Montaner og nezealænderen Dylan Kennett, der kørte på henholdsvis 4.26.479 og 4.28.128. Værtsnationens håb lagde hårdt udLasse Norman optrådte i syvende heat sammen med værtsnationens håb Andy Tennant, der ligesom danskeren er tidligere juniorverdensmester i disciplinen. Den 25-årige brite, der styrtede i gårsdagens holdforfølgelsesløb, lagde hårdt ud og førte efter halvdelen af distancen, men så gav Lasse Normans veldisponerede satsning udbytte. Danskeren øgede støt og roligt afstanden til Tennant, der sluttede i 4.28.806, hvilket kun rakte til den utaknemlige femteplads, som ikke gav adgang til den videre medaljestrid. Tysker overvurderede fuldstændig sine evner

I de tre sidste heat var det kun spanske David Muntaner, der kunne blande sig mellem de bedste. Efter 3 km indtog han faktisk andenpladsen, men han formåede ikke at holde tempoet oppe i slutfasen. En kort overgang lignede tyskeren Maximilian Beyer, der kørte i sidste heat, en trussel. Han registreredes med 1.08.294 min. for den hurtigste kilometertid af samtlige 20 deltagere - til sammenligning brugte Lasse Norman 1.09.122 og Tennant 1.08.617 - men det skulle vise sig, at han totalt havde overvurderet sine evner, og i den sidste ende rakte indsatsen kun til en 12. plads.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce