gestus. Chris Froome (tv) lader holdkammeraten Peter Kennaugh stryge først over stregen til sejr efter et fælles udbrud.
Foto: Herald Sun Tour

gestus. Chris Froome (tv) lader holdkammeraten Peter Kennaugh stryge først over stregen til sejr efter et fælles udbrud.

Cykling

Gavmild Tour de France-konge forærer sejr væk

Chris Froome lod holdkammeraten Peter Kennaugh vinde 2. etape i Herald Sun Tour.

Cykling

Efter sin noget anonyme optræden på prologen i Herald Sun Tour, kan det nok være, at den dobbelte britiske Tour de France-vinder Chris Froome demonstrerede overbevisende styrke på den 126 km lange 1. etape i det australske arrangement med start og mål i Healeville.

Ganske vist nåede den 30-årige ekspert i de store rundture ikke først over stregen, men det skyldtes udelukkende, at han forærede sejren til sin holdkammerat Peter Kennaugh som tak for de talrige tjenester, denne har ydet i de to succesrige Froome-felttog i Touren.

Froome angreb på rutens eneste stigning med lidt over 20 km til mål, og som den eneste var Kennaugh i stand til at lukke hullet uden at bringe kaptajnens offensiv i fare.

Planen blev fulgt til punkt og prikke

Derefter fulgtes de to til mål, hvor Froome sigende slog ud med armen og inviterede Kennaugh til at snuppe førstepladsen, mens den nærmeste forfølgergruppe på 31 ryttere nåede til vejs ende 17 sekunder senere anført af australieren Dion Smith (One Pro Cycling).

Læs også

OL- og VM-guldvinderen på bane fra Isle of Man er nu også i spidsen sammenlagt, mens Froome på andenpladsen er syv sekunder efter.

»Vi havde lagt en plan, som blev fulgt til punkt og prikke«, lyder det på Skys hjemmeside fra Peter Kennaugt, der i søndags slog til i endags løbet Cadel Evans’ Great Ocen Race.

»Det var meingen, at Froome skulle satse på stigningen, og da jeg kom op til ham, sad jeg blot på hjul resten af vejen op mod toppen«.

»Ind mod mål tog jeg min del af føringerne, men jeg vil da gerne rette en stor tak til Chris for at sørge for, at vi kunne føre udbruddet succesrigt til ende«.

Rart at kunne betale tilbage

Selv giver Chris Froome på hjemmesiden udtryk for ovenud tilfredshed med dagens udbytte.

»Det var en virkelig rar følelse på denne måde at kunne betale Peter Kennaugh tilbage for det enorme slid har har udført for mig, de to gange jeg har vundet Touren«, fastslår Chris Froome.

Læs også

»Det blev en rigtig god dag for os, og hele holdet arbejdede perfekt med at sætte et højt tempo frem mod stigningen, hvorefter jeg selv kunne tage over«.

»Nu har vi førertrøjen, og Pete er i så fin form, at vi vil gøre alt for at forsvare den løbet ud«.

Også Sky-triumf i Dubai

Sky-triumf registreredes ligeledes i Dubai Tour, hvor også 2. etape på 183 km formede sig sig som en affære for sprinterne.

Et styrt umiddelbart inden kilometermærket skabte forvirring i feltet, så kun godt en snes ryttere reelt var involveret i kampen om sejren.

Læs også

Det betød, at eksempelvis gårsdagens tyske sejrherre Marcel Kittel (Etixx-Quick Step), ikke nåede med helt frem, ligesom briten Mark Cavendish (Dimension Data) måtte tage til takke med tiendepladsen.

Et rent italiensk opgør

Den afgørende dyst blev et rent italiensk opgør med Elia Viviani (Sky) først over stregen og Sacha Modolo (Lampre-Merida), Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) samt Andrea Guardini (Astana) på de næste pladser.

Læs også

Viviani, der også vandt den tilsvarende etape sidste år og om godt en måned bliver en af Lasse Normans farligste rivaler i omnium ved verdensmesterskaberne på bane i London, overtog samtidig førertrøjen, men Kittel puster ham i nakken med nøjagtig samme tid, mens Nizzolo på tredjepladsen er to sekunder efter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Smil for helvede ...

  Engang grinede man af aarhushistorier - som den om, at der ligger p-piller i gaderne, fordi aarhusianerne ikke vil have børn i trafikken.

  Men i dag er det Smilets By, der har grund til at grine. Aarhus har byggeri på vej for 50 milliarder kroner, i international presse fremstår byen som mere trendy end København, og i dag åbner Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

  Verdens mindste storby er blevet en vinder.

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen og­ Kristian Madsen­ skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  Om aftenen deltog mange tusinde i den traditionelle koncert ved Lincoln Memorial efterfulgt af fyrværkeri. Imens brændte Trump-modstandere et andet sted en Make America Great Again-kasket af.

  USA er dybt splittet over landets nye præsident.

  Der ventes demonstrationer under fredagens indsættelse, som også ser ud til at blive ramt af regn. Ceremonien begynder klokken 17.30 dansk tid og bliver streamet live her på Politiken.dk

Annonce