Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Michael Rasmussen vil køre VM i Danmark

Den tidligere Tour de France-bjergkonge arbejder videre med planerne om at blive mexicaner.

Gem til liste
Bataljerne mellem den tidligere Tour de France-bjergkonge Michael Rasmussen og Danmarks Cykle Union er langt fra bilagt.

I øjeblikket kører de blot på de indre linjer, for selv om den 35-årige dansker er i fuld gang med sæsonen for sin ny italienske arbejdsgiver Miche, har han stadig et mål, der bringer ham på kollisionskurs med DCU, og i yderste konsekvens kan betyde, at Michael Rasmussen gør alvor af sine planer om at skifte statsborgerskab.

Vil ikke holdes ude fra landsholdet
»Det handler ganske enkelt om, at jeg ikke vil finde mig i at blive holdt ude fra landsholdet og dermed miste muligheden for at stille op ved verdensmesterskaberne«, fortæller Michael Rasmussen.

»Jeg vil meget gerne køre VM på hjemmebane næste år, og hvis det ikke kan lade sig gøre som dansker, må jeg jo stille op som mexicaner«.

Velkommen i Mexico
Allerede da Michael Rasmussen sidste efterår drog til Mexico for midlertidig at køre for landets største mandskab Tecos Trek, kunne politiken.dk berette, hvordan indflydelsesrige personligheder var mere end villige til at give klatrespecialisten statsborgerskab.

Siden har der været forholdsvis stille om det projekt, men Michael Rasmussen bekræfter nu, at det lever i bedste velgående.

Ikke højeste prioritet lige nu
»Jeg har langt fra opgivet tanken, og jeg ser det faktisk som den eneste udvej, hvis DCU ikke ændrer holdning«, understreger Michael Rasmussen.

Dette sidste er der ingen udsigt til, for unionen har meget kraftigt taget afstand fra et samarbejde med Michael Rasmussen.

»Jeg arbejder på sagen, men den har ikke lige nu den højest prioritet. Det får den til gengæld på et tidspunkt, for jeg vil være med ved VM«.

Starter igen på lørdag
Næste opgave for Michael Rasmussen bliver det italienske endagsløb Trofeo Laigeuglia på lørdag, og derefter går turen videre til Sardinien, hvor den fem dage lange rundtur på Middelhavsøen afvikles i næste uge.

»Selv om det endnu er tidligt på sæsonen, er det et løb, jeg ser frem til med en vis forventning. Dels fordi det forhåbentlig er blevet lidt varmere, dels fordi en af etaperne byder på en spændende finale med en længere stigning«, siger Michael Rasmussen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere