Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Michael Rasmussen vil køre VM i Danmark

Den tidligere Tour de France-bjergkonge arbejder videre med planerne om at blive mexicaner.

Gem til liste
Bataljerne mellem den tidligere Tour de France-bjergkonge Michael Rasmussen og Danmarks Cykle Union er langt fra bilagt.

I øjeblikket kører de blot på de indre linjer, for selv om den 35-årige dansker er i fuld gang med sæsonen for sin ny italienske arbejdsgiver Miche, har han stadig et mål, der bringer ham på kollisionskurs med DCU, og i yderste konsekvens kan betyde, at Michael Rasmussen gør alvor af sine planer om at skifte statsborgerskab.

Vil ikke holdes ude fra landsholdet
»Det handler ganske enkelt om, at jeg ikke vil finde mig i at blive holdt ude fra landsholdet og dermed miste muligheden for at stille op ved verdensmesterskaberne«, fortæller Michael Rasmussen.

»Jeg vil meget gerne køre VM på hjemmebane næste år, og hvis det ikke kan lade sig gøre som dansker, må jeg jo stille op som mexicaner«.

Velkommen i Mexico
Allerede da Michael Rasmussen sidste efterår drog til Mexico for midlertidig at køre for landets største mandskab Tecos Trek, kunne politiken.dk berette, hvordan indflydelsesrige personligheder var mere end villige til at give klatrespecialisten statsborgerskab.

Siden har der været forholdsvis stille om det projekt, men Michael Rasmussen bekræfter nu, at det lever i bedste velgående.

Ikke højeste prioritet lige nu
»Jeg har langt fra opgivet tanken, og jeg ser det faktisk som den eneste udvej, hvis DCU ikke ændrer holdning«, understreger Michael Rasmussen.

Dette sidste er der ingen udsigt til, for unionen har meget kraftigt taget afstand fra et samarbejde med Michael Rasmussen.

»Jeg arbejder på sagen, men den har ikke lige nu den højest prioritet. Det får den til gengæld på et tidspunkt, for jeg vil være med ved VM«.

Starter igen på lørdag
Næste opgave for Michael Rasmussen bliver det italienske endagsløb Trofeo Laigeuglia på lørdag, og derefter går turen videre til Sardinien, hvor den fem dage lange rundtur på Middelhavsøen afvikles i næste uge.

»Selv om det endnu er tidligt på sæsonen, er det et løb, jeg ser frem til med en vis forventning. Dels fordi det forhåbentlig er blevet lidt varmere, dels fordi en af etaperne byder på en spændende finale med en længere stigning«, siger Michael Rasmussen.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere