Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Livsfarligt kvæstet Riis-talent gør snart comeback

Bjarne Riis regner med, at englænderen Jonathan Bellis kan stille op ved de nationale mesterskaber i slutningen af juni.

Gem til liste

Da Team Saxo Banks engelske stortalent Jonathan Bellis i september sidste år kørte galt på sin scooter i en sen nattetime på en italiensk landevej, kvæstedes han så alvorligt, at han i flere dage svævede mellem liv og død.

LÆS OGSÅRiis-rytter i koma efter ulykke

Da hans tilstand langsomt blev bedre, samledes bekymringerne om, hvorvidt han nogen sinde ville blive i stand til at genvinde sin fulde førlighed, men besjælet af en enorm vilje kæmpede den yngste i det danske mandskabs trup sig gennem et omfattende genoptræningsprogram, og han er nu nået så langt, at der for alvor anes lys forude.

LÆS OGSÅUheldigt Riis-talent i bedring

Fantastisk han er nået så langt
»Jonathan skal inden længe gennem nogle test på det hospital i England, som har styret hans genoptræning, og falder de tilfredsstillende ud, vil han indenfor et par måneder være i stand til atter at konkurrere«, siger Team Saxo Banks chef Bjarne Riis.

»Han træner i øjeblikket flere timer dagligt på landevej uden dog at presse sig selv for voldsomt. Men alene det, at han er nået så langt, er fantastisk med tanke på, hvor tæt det var, at han ikke var sluppet fra ulykken med livet i behold«.

Træningen skal intensiveres
»Med mindre der kommer noget i vejen, hvad der absolut ikke er udsigt til efter de meldinger, jeg har fået, vil han snart kunne intensivere træningen under Bradley McGees ledelse. Og som det tegner sig lige nu, er planen, at han gør comeback ved de nationale mesterskaber i slutningen af juni«.

»Derefter vil han så være klar til igen at glide ind som en del af holdet efter de planer, som vi skal i gang med at tilrettelægge«.

Vandt bronze ved U 23 VM i 2007
21-årige Jonathan Bellis erobrede i sin første sæson som senior bronze ved U 23 VM i Salzburg, og året efter kørte han på prøve hos Team CSC.

Det førte til en professionel kontrakt fra starten af 2009, og nu står han altså efter sin lange, ufrivillige pause på spring til at kunne videreføre sin drøm om at nå den internationale top.

Allerede som junior gjorde han sig bemærket i international sammenhæng ved at hente medaljer på bane ved både EM og VM.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere