Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Livsfarligt kvæstet Riis-talent gør snart comeback

Bjarne Riis regner med, at englænderen Jonathan Bellis kan stille op ved de nationale mesterskaber i slutningen af juni.

Gem til liste

Da Team Saxo Banks engelske stortalent Jonathan Bellis i september sidste år kørte galt på sin scooter i en sen nattetime på en italiensk landevej, kvæstedes han så alvorligt, at han i flere dage svævede mellem liv og død.

LÆS OGSÅRiis-rytter i koma efter ulykke

Da hans tilstand langsomt blev bedre, samledes bekymringerne om, hvorvidt han nogen sinde ville blive i stand til at genvinde sin fulde førlighed, men besjælet af en enorm vilje kæmpede den yngste i det danske mandskabs trup sig gennem et omfattende genoptræningsprogram, og han er nu nået så langt, at der for alvor anes lys forude.

LÆS OGSÅUheldigt Riis-talent i bedring

Fantastisk han er nået så langt
»Jonathan skal inden længe gennem nogle test på det hospital i England, som har styret hans genoptræning, og falder de tilfredsstillende ud, vil han indenfor et par måneder være i stand til atter at konkurrere«, siger Team Saxo Banks chef Bjarne Riis.

»Han træner i øjeblikket flere timer dagligt på landevej uden dog at presse sig selv for voldsomt. Men alene det, at han er nået så langt, er fantastisk med tanke på, hvor tæt det var, at han ikke var sluppet fra ulykken med livet i behold«.

Træningen skal intensiveres
»Med mindre der kommer noget i vejen, hvad der absolut ikke er udsigt til efter de meldinger, jeg har fået, vil han snart kunne intensivere træningen under Bradley McGees ledelse. Og som det tegner sig lige nu, er planen, at han gør comeback ved de nationale mesterskaber i slutningen af juni«.

»Derefter vil han så være klar til igen at glide ind som en del af holdet efter de planer, som vi skal i gang med at tilrettelægge«.

Vandt bronze ved U 23 VM i 2007
21-årige Jonathan Bellis erobrede i sin første sæson som senior bronze ved U 23 VM i Salzburg, og året efter kørte han på prøve hos Team CSC.

Det førte til en professionel kontrakt fra starten af 2009, og nu står han altså efter sin lange, ufrivillige pause på spring til at kunne videreføre sin drøm om at nå den internationale top.

Allerede som junior gjorde han sig bemærket i international sammenhæng ved at hente medaljer på bane ved både EM og VM.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere