Annonce
Annonce
Annonce
Tour de France

Rasmussen risikerer karantænedom

Hvis Den Internationale Cykelunion (UCI) får bevis for, at Michael Rasmussen har løjet om sit træningsophold i Mexico, kan danskeren risikere et års karantæne.

Gem til liste

Tour de France 2014

Udelukkelsen fra Tour de France og fyresedlen fra Rabobank risikerer at tilføje Michael Rasmussen endnu et slag mod karrieren som cykelrytter.

Danskeren, der blev afskediget fra Rabobank-mandskabet, fordi han ifølge holdchef Theo de Rooy havde løjet om sit træningsophold i Mexico, står muligvis til en længerevarende karantæne.

»Hvis vi får beviser, der slår fast, at hr. Rasmussen igen har angivet ukorrekte om hans opholdssteder, vil vi åbne en disciplinærsag imod ham for at have brudt antidopingreglerne«, siger UCI's antidoping chef, Anne Gripper.

Indsamler informationer
Hvis UCI vælger at åbne en sag mod Michael Rasmussen, kan han risikere en karantænedom på mellem tre og 12 måneder.

»Vi er i øjeblikket igang med at indsamle informationer fra Rabobank i forhold til deres begrundelse for at suspendere ham fra holdet. Og hvis det giver beviser for, at han ikke har givet os korrekte informationer vil vi åbne en sag. Så i øjeblikket venter vi bare på at høre mere fra Rabobank«, siger Anne Gripper.

Hun oplyser samtidig, at UCI aldrig tidligere har åbnet en sag mod en rytter på baggrund manglende indberetninger.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere