Annonce
Annonce
Annonce
Tour de France

Rasmussen risikerer karantænedom

Hvis Den Internationale Cykelunion (UCI) får bevis for, at Michael Rasmussen har løjet om sit træningsophold i Mexico, kan danskeren risikere et års karantæne.

Gem til liste

Tour de France 2014

Udelukkelsen fra Tour de France og fyresedlen fra Rabobank risikerer at tilføje Michael Rasmussen endnu et slag mod karrieren som cykelrytter.

Danskeren, der blev afskediget fra Rabobank-mandskabet, fordi han ifølge holdchef Theo de Rooy havde løjet om sit træningsophold i Mexico, står muligvis til en længerevarende karantæne.

»Hvis vi får beviser, der slår fast, at hr. Rasmussen igen har angivet ukorrekte om hans opholdssteder, vil vi åbne en disciplinærsag imod ham for at have brudt antidopingreglerne«, siger UCI's antidoping chef, Anne Gripper.

Indsamler informationer
Hvis UCI vælger at åbne en sag mod Michael Rasmussen, kan han risikere en karantænedom på mellem tre og 12 måneder.

»Vi er i øjeblikket igang med at indsamle informationer fra Rabobank i forhold til deres begrundelse for at suspendere ham fra holdet. Og hvis det giver beviser for, at han ikke har givet os korrekte informationer vil vi åbne en sag. Så i øjeblikket venter vi bare på at høre mere fra Rabobank«, siger Anne Gripper.

Hun oplyser samtidig, at UCI aldrig tidligere har åbnet en sag mod en rytter på baggrund manglende indberetninger.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere