Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Rasmussen risikerer karantænedom

Hvis Den Internationale Cykelunion (UCI) får bevis for, at Michael Rasmussen har løjet om sit træningsophold i Mexico, kan danskeren risikere et års karantæne.

Gem til liste

Udelukkelsen fra Tour de France og fyresedlen fra Rabobank risikerer at tilføje Michael Rasmussen endnu et slag mod karrieren som cykelrytter.

Danskeren, der blev afskediget fra Rabobank-mandskabet, fordi han ifølge holdchef Theo de Rooy havde løjet om sit træningsophold i Mexico, står muligvis til en længerevarende karantæne.

»Hvis vi får beviser, der slår fast, at hr. Rasmussen igen har angivet ukorrekte om hans opholdssteder, vil vi åbne en disciplinærsag imod ham for at have brudt antidopingreglerne«, siger UCI's antidoping chef, Anne Gripper.

Indsamler informationer
Hvis UCI vælger at åbne en sag mod Michael Rasmussen, kan han risikere en karantænedom på mellem tre og 12 måneder.

»Vi er i øjeblikket igang med at indsamle informationer fra Rabobank i forhold til deres begrundelse for at suspendere ham fra holdet. Og hvis det giver beviser for, at han ikke har givet os korrekte informationer vil vi åbne en sag. Så i øjeblikket venter vi bare på at høre mere fra Rabobank«, siger Anne Gripper.

Hun oplyser samtidig, at UCI aldrig tidligere har åbnet en sag mod en rytter på baggrund manglende indberetninger.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb