Annonce
Annonce
Fodbold

Verdens mest populære liga har aldrig været farligere

Alarmerende tal fra Tyskland viser, at volden omkring kampene i Bundesligaen er vokset markant på bare et år.

Med et tilskuergennemsnit på over 40.000 per kamp kan ingen liga i verden måle sig med den tyske Bundesliga, hvor Franck Ribery, Arjen Robben, Marco Reus og et hav af andre store stjerner har deres arbejdsplads.

Men bag boomet på lægterne, der for alvor så dagens lys i forbindelse med Tysklands VM-værtskab i 2006, gemmer sig også en kedelig historie.

En rapport fra det tyske politis særlig enhed for sport (ZIS) viser nemlig alarmerende tendenser.

Mere vold
På bare en sæson er antallet af straffesager relateret til kampe i de to bedste tyske fodboldrækker steget fra 5.800 til lidt over 8.000 - det højeste nogen sinde.

»Optøjer sat i værk af aggressive og voldelige personer i fanmiljøet befinder sig fortsat på et ganske højt niveau«, hedder det i konklusionen fra ZIS, der udtrykker særlig bekymring over antallet af voldssager.

I sæsonen 2010/11 blev der registreret 1.572 voldssager, men tallet var i sidste sæson steget til 1.831. Også antallet af tilskadekomne før, under og efter fodboldkampe er steget med 300 til 1.142.

Politiet er på overarbejde
De tyske myndigheder konkluderer bl.a., at der er en voksende aggressivitet i fanmiljøet »som finder sammen i solidaritet mod ordensmagten«.

Uro.  Hannover 96 er en af de klubber, der gør livet svært for det tyske politi. 49.000 tropper op på AWD-Arena til hver hjemmekamp - og de overholder ikke altid loven. - ARKIVFOTO: AP

Det tyske politi brugte i 2011/12 1.884.525 arbejdstimer på opsyn og sikkerhed i forbindelse med de 612 kampe i 1. og 2. Bundesliga.

DFL (Deutsche Fussball Liga) har gennem flere år haft fokus på problemerne, og vedtager i næste måned formentlig en række skærpede retningslinjer omkring sikkerhed på stadion. Politiet kan ikke løse problemerne alene.

»Det er særdeles vigtigt, at alle involverede tager ansvar og handler derefter«, lyder det fra DFL med henvisning til klubber og tilhængere.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce