Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Londonklub sender racistisk teenager på skolebænken

13-årig fodboldtilskuer har fået stadionforbud og skal gennem opdragelsesprogram.

Gem til liste

Problemerne med racisme på og uden for banen i den engelske fodboldverden fortsætter tilsyneladende med uformindsket kraft.

Næste kapitel i racismesagaen, der blev indledt med Liverpool-spilleren Luiz Suarez' verbale overfald på Manchester United-spilleren Patrice Evra for lidt over et år siden, har en blot 13-årig dreng fra London i hovedrollen.

Teenageren havde under en kamp mellem sit favorithold Millwall og Bolton for en måned siden en ordveksling med gæsternes mørke angriber Marvin Sordell, der indberettede, at han havde været offer for racisme.

Den 13-årige har erkendt, at have talt nedsættende til den engelske OL-spiller, og har endvidere skrevet et brev til Marvin Sordell, hvori han siger undskyld. Marvin Sordell har accepteret undskyldningen, men sagen stopper ikke her for teenageren.

Livet i al almindelighed
Millwalls tilhængere har i årtier haft et af britisk fodbolds værste ry, og organiseret hooliganisme med forbindelse til den yderste politiske højrefløj har klistret til League Championship-klubben fra det sydvestlige London.

Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed

Millwall Football Club

Men Millwall er meget andet end negative overskrifter. Ildsjæle i klubben driver en form for dannelsessprogram under navnet 'Millwall for All', som den 13-årige nu skal gennemgå, hvis han i fremtiden igen vil have mulighed for at støtte sine helte på hjemmebanen The Den.

»Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed«.

»Han er blevet bandlyst fra Millwalls kampe i nærmeste fremtid, men grundet hans alder og baggrund, er vi af den opfattelse, at vi som fodboldklub har et ansvar for at prøve at uddanne og rehabilitere ham«, oplyser den 127 år gamle Millwall Football Club, der via 0-0 i aftes mod Watford holdt fast i midterplaceringen i den næstbedste engelske række.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb