Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Londonklub sender racistisk teenager på skolebænken

13-årig fodboldtilskuer har fået stadionforbud og skal gennem opdragelsesprogram.

Gem til liste

Problemerne med racisme på og uden for banen i den engelske fodboldverden fortsætter tilsyneladende med uformindsket kraft.

Næste kapitel i racismesagaen, der blev indledt med Liverpool-spilleren Luiz Suarez' verbale overfald på Manchester United-spilleren Patrice Evra for lidt over et år siden, har en blot 13-årig dreng fra London i hovedrollen.

Teenageren havde under en kamp mellem sit favorithold Millwall og Bolton for en måned siden en ordveksling med gæsternes mørke angriber Marvin Sordell, der indberettede, at han havde været offer for racisme.

Den 13-årige har erkendt, at have talt nedsættende til den engelske OL-spiller, og har endvidere skrevet et brev til Marvin Sordell, hvori han siger undskyld. Marvin Sordell har accepteret undskyldningen, men sagen stopper ikke her for teenageren.

Livet i al almindelighed
Millwalls tilhængere har i årtier haft et af britisk fodbolds værste ry, og organiseret hooliganisme med forbindelse til den yderste politiske højrefløj har klistret til League Championship-klubben fra det sydvestlige London.

Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed

Millwall Football Club

Men Millwall er meget andet end negative overskrifter. Ildsjæle i klubben driver en form for dannelsessprogram under navnet 'Millwall for All', som den 13-årige nu skal gennemgå, hvis han i fremtiden igen vil have mulighed for at støtte sine helte på hjemmebanen The Den.

»Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed«.

»Han er blevet bandlyst fra Millwalls kampe i nærmeste fremtid, men grundet hans alder og baggrund, er vi af den opfattelse, at vi som fodboldklub har et ansvar for at prøve at uddanne og rehabilitere ham«, oplyser den 127 år gamle Millwall Football Club, der via 0-0 i aftes mod Watford holdt fast i midterplaceringen i den næstbedste engelske række.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere