Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Londonklub sender racistisk teenager på skolebænken

13-årig fodboldtilskuer har fået stadionforbud og skal gennem opdragelsesprogram.

Gem til liste

Problemerne med racisme på og uden for banen i den engelske fodboldverden fortsætter tilsyneladende med uformindsket kraft.

Næste kapitel i racismesagaen, der blev indledt med Liverpool-spilleren Luiz Suarez' verbale overfald på Manchester United-spilleren Patrice Evra for lidt over et år siden, har en blot 13-årig dreng fra London i hovedrollen.

Teenageren havde under en kamp mellem sit favorithold Millwall og Bolton for en måned siden en ordveksling med gæsternes mørke angriber Marvin Sordell, der indberettede, at han havde været offer for racisme.

Den 13-årige har erkendt, at have talt nedsættende til den engelske OL-spiller, og har endvidere skrevet et brev til Marvin Sordell, hvori han siger undskyld. Marvin Sordell har accepteret undskyldningen, men sagen stopper ikke her for teenageren.

Livet i al almindelighed
Millwalls tilhængere har i årtier haft et af britisk fodbolds værste ry, og organiseret hooliganisme med forbindelse til den yderste politiske højrefløj har klistret til League Championship-klubben fra det sydvestlige London.

Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed

Millwall Football Club

Men Millwall er meget andet end negative overskrifter. Ildsjæle i klubben driver en form for dannelsessprogram under navnet 'Millwall for All', som den 13-årige nu skal gennemgå, hvis han i fremtiden igen vil have mulighed for at støtte sine helte på hjemmebanen The Den.

»Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed«.

»Han er blevet bandlyst fra Millwalls kampe i nærmeste fremtid, men grundet hans alder og baggrund, er vi af den opfattelse, at vi som fodboldklub har et ansvar for at prøve at uddanne og rehabilitere ham«, oplyser den 127 år gamle Millwall Football Club, der via 0-0 i aftes mod Watford holdt fast i midterplaceringen i den næstbedste engelske række.

PolitikenPlus
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere