Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Svensk Zlatan-eufori: Er han fra en anden planet?

Svenske medier hylder Zlatan Ibrahimovic for hans mål i Sveriges venskabskamp mod England onsdag aften.

Gem til liste

Afstemning

Hvem er Nordens største fodboldspiller gennem tiderne?
 • Zlatan Ibrahimovic
 • Michael Laudrup
 • Ole Gunnar Solskjær
 • En helt fjerde spiller
0  har stemt

I aviser, på Twitter og på netmedier verdenen over får Zlatan Ibrahimovics saksesparksmål mod England store roser.

Her er, hvad svenskerne selv skriver om præstationen:

»I går blev den nye svenske nationalarena for fodbold indviet. Den blev døbt til Friends arena. Efter kampen mod England fik den dog et nyt navn. Fra nu af hedder den Zlatan arena«, skriver Mats Olsson i sin kronik på expressen.se.

»Hvis vi nogensinde har behøvet symboler og ledere, er det nu«.

»Zlatan taler tit om at skrive historie, men nogle gange går han videre end det. Somme tider er det nutid og fremtid, han skriver«, mener Simon Bank, der tidligere har skrevet en bog om Zlatan, på aftonbladet.se.

LÆS OGSÅVerdens bedste Zlatan sakser den ind fra 30 meter

»Zlatan er på et niveau, som ingen andre har været«, skriver Svenska Dagbladet og fortsætter:

»Er han fra en anden planet? Har han nogensinde været bedre? Svaret på det første spørgsmål er: Det må han være. På spørgsmål nummer to er svaret: Nej«.

Avisens konklusion er klar: Zlatan er svensk fodbold.

»Takket være denne ene spiller kunne næsten 50.000 svenskere gå hjem med glade smil, fordi de havde været en del af noget uforglemmeligt«.

SKRIVEr Zlatan Ibrahimovic den største i Norden?

»De kunne gå hjem med følelsen af, at en arena blot er en bygning. Men det, der skabes derinde, gøres af kød og blod. Af spillere og supportere«, skriver Johan Esk på dn.se.

Selv på britisk tv overgav de sig til euforien, da den tidligere fodboldstjerne Stan Collymore efter Zlatans saksespark udbrød:

»Jeg vil gå ud og give dig et bjørnekram«.

ROSZlatans PlayStation-mål var magi, der sprængte skalaen

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere