Annonce
Annonce
Fodbold

Skandaletræner sviner sine stjerner til

Ribery, Anelka og Henry får en tur med strygestålet af Raymond Domenech.

Den tidligere franske landstræner Raymond Domenech fik en uværdig afsked med jobbet.

Ikke nok med, at hans hold floppede totalt ved VM i 2010 i Sydafrika.

Spillerne arrangerede også en strejke midt under slutrunden i protest mod trænerens uforståelige taktiske dispositioner.

Barnagtige skænderier mellem egoer
Og så endte det hele med børnehaveagtige skænderier mellem de store egoer på landsholdet og deres lige så store ego af en landstræner.

Læs ogsåFransk landstræner nægter at give modstander hånd

Nu føler Raymond Domenech, det er på sin plads at skrive en bog, hvor han i en slags dagbogsblade beskriver, hvad der skete i omklædningsrummet og på træningsbanen.

»En flok imbecile«
»Jeg kunne ikke holde ud at skulle høre alle spilleres mening om alt omkring landsholdet. Jeg ønskede bare at blive syg, græde eller forsvinde«, skriver den tidligere træner i bogen.

Læs ogsåFrankrig skammer sig over sit landshold

Bogen 'Tout seul' ('helt alene', red.) beskriver først og fremmest trænerens syn på de farceagtige tilstande på det franske landshold, der efter slutrunden blev overtaget af Laurent Blanc.

Læs ogsåNy fransk landstræner er chokeret over VM-skandale

»Jeg giver ikke en skid for denne flok imbecile«, lyder det fra Raymond Domenech i bogen om de franske spilleres strejke, som han mener især anfører Patrice Evra og Thierry Henry stod bag.

Læs ogsåFranske spillere nægter måske at spille

»Hele det franske hold korsfæstede sig selv - direkte på tv. Måske indså spillerne det bagefter, måske ikke. Men det var for sent. 'Les Bleus' blev sendt i dybet«, skriver Raymond Domenech om episoden, hvor samtlige spillere satte sig tilbage i spillerbussen i protest mod trænerens beslutning om at sende Nicolas Anelka hjem.

»Han dræbte holdet«
Den tidligere Chelsea-angriber havde kaldt træneren for »din beskidte søn af en luder« i en ophedet pausediskussion under kampen mod Mexico, hvorefter træneren trak Anelka fra banen.

Læs ogsåFransk stjerne til træner: Din beskidte søn af en luder

»Han dræbte holdet. Og efter kampen grinede han sammen med William Gallas. Var de glade for at tabe?«, skriver træneren om Nicolas Anelka, som han betegner som »en gåde«, der »intet gør for andre mennesker«.

Læs ogsåFransk stjerne: Træneren skulle skamme sig

Bogen finder også plads til at beskrive nogle af de indbyrdes slagsmål og skjulte konflikter mellem stjernerne på holdet.

Læs ogsåBenzema udtaget til landshold trods sexskandale

»Ribery kan ikke lide Gourcuff, det er helt sikkert. Før Uruguay-kampen sagde jeg til Gourcuff: Du har nøglen til denne kamp; det hele er op til dig. Det værste var Riberys blik. Måske overdriver jeg, men i hans øjne så jeg had, foragt eller jalousi«, skriver Raymond Domenech.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce