Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Bahrain-bank køber engelsk traditionsklub

Leeds United fra den næstbedste række bliver overtaget af en bank i Bahrain.

Gem til liste

Efter at have ledt efter en ny klubejer i syv år er traditionsklubben Leeds United blevet enig med Bahrain-banken GFH Capital Limited om et salg af klubben i næste måned.

Leeds er for øjeblikket placeret på en 18. plads i den næstbedste række, men har en stolt historie, som fortsat gør det let at fylde hjemmebanen Elland Road til hver kamp.

Leeds-formand Ken Bates udtaler til AP, at GFH Capital Limited »har gennemført første del af købet og overtager klubben 100 procent 21. december«.

Min klubBilly Bremners mudderbad og længslen efter Premiership

Leeds nåede i 2001 frem til finalen i Champions League, men rykkede tre år senere ud af Premier League som følge af økonomisk kaos i klubben.

Dyr hobby for rigmænd
Pengemænd fra Mellemøsten, Asien og Rusland har et godt øje til traditionsrige fodboldklubber.

Læs ogsåVerdens rigeste mand køber kriseramt klub

Det giver en god reklameplatform, men ender ofte som en dyr hobby for investorerne.

Læs ogsåLeeds: Schmeichel er ikke noget stort tab

Den russiske milliardær Roman Abramovich var en af de første, der gik helhjertet ind som klub-ejer med købet af Chelsea FC i 2003.

Siden har klubberne i de to bedste rækker i England samt til dels spanske og franske klubber været genstand for rigmændenes interesse

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere