Annonce
Annonce
Fodbold

Uefa åbner disciplinærsag mod målsnyderen

Luiz Adriano slipper ikke ustraffet for sin usportslige scoring mod FC Nordsjælland.

Gem til liste

Klokken 17.48 kom den meddelelse fra det europæiske fodboldforbund, som fodboldelskere verden over har set frem til:

Uefa har åbnet en disciplinærsag mod Luiz Adriano, der på usportslig vis scorede til 1-1 for Shakhtar Donetsk i tirsdagens Champions League-kamp mod FC Nordsjælland.

Til behandling på tirsdag
Luiz Adriano påkaldte sig først FC Nordsjællands og Parkens vrede, og da tv-billederne gik verden rundt også forargelse fra alverdens fodboldelskere, fordi han lod hånt om alle fairplay-principper og scorede, da Shakhtar Donetsk reelt bare skulle have givet bolden tilbage til FC Nordsjælland efter et spilstop.

»Luiz Adriano står overfor en anklage om brud på principperne for opførsel, og hans sag vil blive behandlet af Uefa's disciplinærkomité tirsdag 27. november«, meddeler Uefa på forbundets hjemmeside.

Luiz Adriano er anklaget for et brud på disciplinærreglernes paragraf 5, stykke k; den der optræder usportsligt for at skaffe sig en fordel.

Dommerens rapport var afgørende
Uefa har ellers været påfaldende tavs omkring den skandaløse episode.

I kampreferatet på uefa.com omtales situationen kun perifært, og på tv-billederne af kampens syv mål er optakten til 1-1-scoringen ikke vist.

Uefa har dog tidligere i dag meddelt, at man afventede den franske dommers rapport fra kampen, inden man ville tage stilling til eventuielle sanktioner, og det er så sket nu.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere