Annonce
Annonce
Fodbold

Bizar afstemning: Spillerne fyrede cheftræneren

En opfordring til en demokratisk beslutning endte med en fyring til toptræner.

Demokrati fungerer kun sjældent i toppen af sportsverdenen.

Så da cheftræner Bernard Challandes fra FC Thun spurgte spillerne, hvad de syntes om ham som træner, burde han have set nederlaget komme.

Og det var massivt: FC Thun skriver i en pressemeddelelse, at »et stort flertal« af spillerne ikke længere ønskede at have Bernard Challandes som træner.

Klubledelsen ikke involveret
Den pressede træner »accepterede konsekvensen« af afstemningen blandt spillerne.

Læs ogsåSchweizisk topklub ramt af sexskandale

Ifølge FC Thun var klubledelsen slet ikke involveret i den usædvanlige afstemning. Den kom i stand på trænerens eget initiativ efter sidste weekends nederlag på 3-0 til Lausanne i den bedste schweziske række.

Bernard Challandes har tidligere ført Zürich til mesterskabet i 2009, hvor holdet klarede sig til gruppespillet i Champions League mod blandt andre Real Madrid og AC Milan.

Tjetjensk ejer truede spillere i pausen
Træneren har i det hele taget ikke rigtig haft styr på sit omklædningsrum. Før han kom til FC Thun var Challandes træner i 18 dage for Neuchatel Xamax, da klubben var tjetjensk-ejet.

Læs ogsåTopscorer afhørt i svindelskandale

Hans sidste kamp for Neuchatel var 18. maj 2011, hvor spillerne angiveligt blev truet af den tjetjenske ejer Bulat Chagaev i omklædningsrummet i pausen af finalen i pokalturneringen.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce