Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Bizar afstemning: Spillerne fyrede cheftræneren

En opfordring til en demokratisk beslutning endte med en fyring til toptræner.

Gem til liste

Demokrati fungerer kun sjældent i toppen af sportsverdenen.

Så da cheftræner Bernard Challandes fra FC Thun spurgte spillerne, hvad de syntes om ham som træner, burde han have set nederlaget komme.

Og det var massivt: FC Thun skriver i en pressemeddelelse, at »et stort flertal« af spillerne ikke længere ønskede at have Bernard Challandes som træner.

Klubledelsen ikke involveret
Den pressede træner »accepterede konsekvensen« af afstemningen blandt spillerne.

Læs ogsåSchweizisk topklub ramt af sexskandale

Ifølge FC Thun var klubledelsen slet ikke involveret i den usædvanlige afstemning. Den kom i stand på trænerens eget initiativ efter sidste weekends nederlag på 3-0 til Lausanne i den bedste schweziske række.

Bernard Challandes har tidligere ført Zürich til mesterskabet i 2009, hvor holdet klarede sig til gruppespillet i Champions League mod blandt andre Real Madrid og AC Milan.

Tjetjensk ejer truede spillere i pausen
Træneren har i det hele taget ikke rigtig haft styr på sit omklædningsrum. Før han kom til FC Thun var Challandes træner i 18 dage for Neuchatel Xamax, da klubben var tjetjensk-ejet.

Læs ogsåTopscorer afhørt i svindelskandale

Hans sidste kamp for Neuchatel var 18. maj 2011, hvor spillerne angiveligt blev truet af den tjetjenske ejer Bulat Chagaev i omklædningsrummet i pausen af finalen i pokalturneringen.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere