Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Bizar afstemning: Spillerne fyrede cheftræneren

En opfordring til en demokratisk beslutning endte med en fyring til toptræner.

Gem til liste

Demokrati fungerer kun sjældent i toppen af sportsverdenen.

Så da cheftræner Bernard Challandes fra FC Thun spurgte spillerne, hvad de syntes om ham som træner, burde han have set nederlaget komme.

Og det var massivt: FC Thun skriver i en pressemeddelelse, at »et stort flertal« af spillerne ikke længere ønskede at have Bernard Challandes som træner.

Klubledelsen ikke involveret
Den pressede træner »accepterede konsekvensen« af afstemningen blandt spillerne.

Læs ogsåSchweizisk topklub ramt af sexskandale

Ifølge FC Thun var klubledelsen slet ikke involveret i den usædvanlige afstemning. Den kom i stand på trænerens eget initiativ efter sidste weekends nederlag på 3-0 til Lausanne i den bedste schweziske række.

Bernard Challandes har tidligere ført Zürich til mesterskabet i 2009, hvor holdet klarede sig til gruppespillet i Champions League mod blandt andre Real Madrid og AC Milan.

Tjetjensk ejer truede spillere i pausen
Træneren har i det hele taget ikke rigtig haft styr på sit omklædningsrum. Før han kom til FC Thun var Challandes træner i 18 dage for Neuchatel Xamax, da klubben var tjetjensk-ejet.

Læs ogsåTopscorer afhørt i svindelskandale

Hans sidste kamp for Neuchatel var 18. maj 2011, hvor spillerne angiveligt blev truet af den tjetjenske ejer Bulat Chagaev i omklædningsrummet i pausen af finalen i pokalturneringen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere