Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

21-årig skiftede computerspil ud med job som sportschef

FC Baku har hyret uerfaren landsmand som sportschef.

Gem til liste

21-årige Vugar Huseinzade har allerede fået sin drøm opfyldt. Han er blevet udnævnt til sportschef for den aserbajdsjanske fodboldklub FC Baku.

Men det er ikke fordi Vugar Huseinzade har en lang fodboldkarriere bag sig eller har taget en lederuddannelse, skriver det svenske medie Aftonbladet. Til gengæld har han spillet et hel del Football Manager, som er et computerspil, hvor man har rollen som træner og sportschef for en fodboldklub.

Om det er det, der har været afgørende for Vugar Huseinzade, er uvist, men i denne måned blev han udnævnt til sportschef foran den legendariske franske landsholdsspiller Jean-Pierre Papin, som ellers var udråbt som favorit til posten.

Opgav karriere som spiller
Vugar Huseinzade rejste fra Azerbajdzjan omkring årtusindskiftet og kom til Sverige. Her drømte han om at blive en stor fodboldspiller, men der lå hans talent ikke.

For nogle år siden mødte han tilfældigt FC Bakus vicepræsident på et hotel i Litauen. De to fik sig en sludder om hjemlandet Azerbajdzjan.

Og da Vugar Huseinzade sidste år blev træt af studierne, besluttede han at rejse til Azerbajdzjan og opsøge fodboldklubben.

Vicepræsidenten besluttede at ansætte den unge Huseinzade som sin personlige assistent, og det blev han så godt tilfreds med, at han tidligere på måneden spurgte Huseinzade, om han kunne tænke sig at blive sportschef.

Det kunne han godt, og det er derfor fremover ham, der står for blandt andet køb og salg af spillere til klubben.

»Det kom som et chok for mig«, siger 21-årige Vugar Huseinzade, der har store forhåbninger for FC Baku.

Til Aftonbladet siger han, at han forventer, at klubben kommer med i Europa League.

»Det er der, vi ønsker at være. Det er alt, hvad vi behøver«.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb