Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

21-årig skiftede computerspil ud med job som sportschef

FC Baku har hyret uerfaren landsmand som sportschef.

Gem til liste

21-årige Vugar Huseinzade har allerede fået sin drøm opfyldt. Han er blevet udnævnt til sportschef for den aserbajdsjanske fodboldklub FC Baku.

Men det er ikke fordi Vugar Huseinzade har en lang fodboldkarriere bag sig eller har taget en lederuddannelse, skriver det svenske medie Aftonbladet. Til gengæld har han spillet et hel del Football Manager, som er et computerspil, hvor man har rollen som træner og sportschef for en fodboldklub.

Om det er det, der har været afgørende for Vugar Huseinzade, er uvist, men i denne måned blev han udnævnt til sportschef foran den legendariske franske landsholdsspiller Jean-Pierre Papin, som ellers var udråbt som favorit til posten.

Opgav karriere som spiller
Vugar Huseinzade rejste fra Azerbajdzjan omkring årtusindskiftet og kom til Sverige. Her drømte han om at blive en stor fodboldspiller, men der lå hans talent ikke.

For nogle år siden mødte han tilfældigt FC Bakus vicepræsident på et hotel i Litauen. De to fik sig en sludder om hjemlandet Azerbajdzjan.

Og da Vugar Huseinzade sidste år blev træt af studierne, besluttede han at rejse til Azerbajdzjan og opsøge fodboldklubben.

Vicepræsidenten besluttede at ansætte den unge Huseinzade som sin personlige assistent, og det blev han så godt tilfreds med, at han tidligere på måneden spurgte Huseinzade, om han kunne tænke sig at blive sportschef.

Det kunne han godt, og det er derfor fremover ham, der står for blandt andet køb og salg af spillere til klubben.

»Det kom som et chok for mig«, siger 21-årige Vugar Huseinzade, der har store forhåbninger for FC Baku.

Til Aftonbladet siger han, at han forventer, at klubben kommer med i Europa League.

»Det er der, vi ønsker at være. Det er alt, hvad vi behøver«.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere