Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Et af verdens bedst lønnede trænerjob bliver snart ledigt

66-årige Guus Hiddink stopper efter denne sæson.

Gem til liste
Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Efter 45 år i professionel fodbold skal det snart være slut.

Den hollandske toptræner Guus Hiddink har besluttet sig for at indstille karrieren i sommeren 2013, når han - hvis planen holder - har afleveret sit mandskab Anzhi Makhachkala på en Champions League-udløsende slutplacering i den russiske liga.

»Jeg er blevet 66 år, og man kan roligt sige, at jeg er ved at have fået nok«, siger Hiddink til den hollandske avis De Telegraaf.

Hiddink tiltrådte i februar i milliardæren Suleyman Kerimovs klub Anzhi Makhachkala, hvor han med en anslået årsløn på omkring 70 millioner kroner blev en af fodboldhistoriens bedst betalte trænere.

Den store titel havde tre danskere i hovedroller
Guus Hiddink indledte spillerkarrieren i De Graafschap i 1967 og blev trænerassistent i samme klub i 1982.

I 1987 fik han ansvaret for PSV Eindhoven og vandt i første sæson Europa Cuppen for mesterhold - den daværende Champions League - med danskerne Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen i startopstillingen i straffesparkssejren på 6-5 over Benfica.

Hollænderen har endvidere været klubtræner i Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Betis Sevilla og Chelsea, samt landstræner i Holland, Sydkorea, Australien, Rusland og Tyrkiet.

PolitikenPlus
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb