Annonce
Annonce
Fodbold

Et af verdens bedst lønnede trænerjob bliver snart ledigt

66-årige Guus Hiddink stopper efter denne sæson.

Gem til liste
Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Efter 45 år i professionel fodbold skal det snart være slut.

Den hollandske toptræner Guus Hiddink har besluttet sig for at indstille karrieren i sommeren 2013, når han - hvis planen holder - har afleveret sit mandskab Anzhi Makhachkala på en Champions League-udløsende slutplacering i den russiske liga.

»Jeg er blevet 66 år, og man kan roligt sige, at jeg er ved at have fået nok«, siger Hiddink til den hollandske avis De Telegraaf.

Hiddink tiltrådte i februar i milliardæren Suleyman Kerimovs klub Anzhi Makhachkala, hvor han med en anslået årsløn på omkring 70 millioner kroner blev en af fodboldhistoriens bedst betalte trænere.

Den store titel havde tre danskere i hovedroller
Guus Hiddink indledte spillerkarrieren i De Graafschap i 1967 og blev trænerassistent i samme klub i 1982.

I 1987 fik han ansvaret for PSV Eindhoven og vandt i første sæson Europa Cuppen for mesterhold - den daværende Champions League - med danskerne Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen i startopstillingen i straffesparkssejren på 6-5 over Benfica.

Hollænderen har endvidere været klubtræner i Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Betis Sevilla og Chelsea, samt landstræner i Holland, Sydkorea, Australien, Rusland og Tyrkiet.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere