Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Et af verdens bedst lønnede trænerjob bliver snart ledigt

66-årige Guus Hiddink stopper efter denne sæson.

Gem til liste
Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Pension. Guus Hiddinks efterfølger bliver sandsynligvis et stort navn. Klubejeren har tårnhøje ambitioner. - Foto: HARRY ENGELS (arkiv)/AP

Efter 45 år i professionel fodbold skal det snart være slut.

Den hollandske toptræner Guus Hiddink har besluttet sig for at indstille karrieren i sommeren 2013, når han - hvis planen holder - har afleveret sit mandskab Anzhi Makhachkala på en Champions League-udløsende slutplacering i den russiske liga.

»Jeg er blevet 66 år, og man kan roligt sige, at jeg er ved at have fået nok«, siger Hiddink til den hollandske avis De Telegraaf.

Hiddink tiltrådte i februar i milliardæren Suleyman Kerimovs klub Anzhi Makhachkala, hvor han med en anslået årsløn på omkring 70 millioner kroner blev en af fodboldhistoriens bedst betalte trænere.

Den store titel havde tre danskere i hovedroller
Guus Hiddink indledte spillerkarrieren i De Graafschap i 1967 og blev trænerassistent i samme klub i 1982.

I 1987 fik han ansvaret for PSV Eindhoven og vandt i første sæson Europa Cuppen for mesterhold - den daværende Champions League - med danskerne Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen i startopstillingen i straffesparkssejren på 6-5 over Benfica.

Hollænderen har endvidere været klubtræner i Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Betis Sevilla og Chelsea, samt landstræner i Holland, Sydkorea, Australien, Rusland og Tyrkiet.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere