Annonce
Annonce
Fodbold

»Grådige skiderikker« fortryder dyrere billetter i Liverpool

Billetpriserne fastfryses i Liverpool efter fanprotester, der fik premierministeren op af stolen.

Det tog en stor del af opmærksomheden, da omkring 10.000 af Liverpools fans under lørdagens kamp mod Sunderland forlod lægterne i protest mod varslede prisstigninger til næste sæson.

Udvandringen startede efter 77. minutter, da kommende prisstigninger til næste sæson ville sende den dyreste billetpris op til 77 pund (740 kroner) i arbejderklubben.

»I grådige skiderikker, nok er nok«, lød det fra lægterne under den koordinerede udvandring.

Nu har klubben i en bemærkelsesværdig uvending undskyldt og indgået et kompromis, hvor priserne fastfryses de næste to sæsoner.

Stor opmærksomhed omkring sagen

Liverpool har i forvejen de dyreste kamppriser for sæsonkortholdere, hvor den hyppigste betalte pris for et sæsonkort svarer til 450 kroner per kamp.

Fakta

Så meget koster det at se Premier League

Billigste kampbillet

Dyrest

 • Chelsea 520 kroner
 • Manchester City 420 kroner
 • Liverpool 370 kroner

Billigst

 • Leicester 220 kroner
 • Crystal Palace 230 kroner
 • Aston Villa 230 kroner

Kilde: BBC via The Independent

Hyppigst betalte pris for et sæsonkort

Dyrest

 • Arsenal 10.000 kroner* (390 kroner per kamp)
 • Tottenham 8.800 kroner* (420 kroner per kamp)
 • Liverpool 8.700 kroner (450 kroner pr kamp)

Billigst

 • Stoke City 3.450 kroner (180 kroner per kamp)
 • Sunderland 3.700 kroner (195 kroner per kamp)
 • Watford 3.850 kroner (200 kroner per kamp)

*Flere kampe

Kilde: Premierleague.com

Da klubben fra havnebyen så meldte ud, at der var udsigt til dyrere kampbilletter, og at prisen på sæsonkort ville stige med yderligere 1.500 kroner, blev det for meget for flere af klubbens fanfraktioner, der organiserede lørdagens udvandring og truede med flere.

Protesten er efterfølgende blevet diskuteret i det britiske parlament, hvor premierminister David Cameron i går udtalte, at han vil se nærmere på problemet.

»Jeg vil se meget nøje på det forslag, I fremsætter, fordi jeg tror, der er et problem her, hvor nogle klubber sætter priserne op i højt tempo hvert år, selv om mange af pengene i fodbold kommer fra sponsorater og andre kilder«, lød det fra Cameron ifølge The Telegraph.

En del af forslaget fra parlamentsmedlem John Pugh går på, at fans skal have en plads ved bordet i klubberne, så deres stemmer kan høres, når billetpriserne diskuteres af bestyrelsen.

Ejerne fastfryser priserne

I et åbent brev til klubbens fans undskylder de amerikanske ejere fra Fenway Sports Group, men forsvarer sig samtidigt med, at klubbens kommende tribuneudvidelse kommer på baggrund af et rentefrit lån fra ejerne. Prisstigningerne som en del af finansieringen var en fejl, lyder det i brevet, der peger på, at man har taget den udbredte modstand til sig.

Få overblikket:Oversigt: Dyrest at være Liverpool-fan

Ifølge The Guardian vil klubben nu fastfryse billetpriserne i de to kommende sæsoner. Derudover vil klubben afskaffe kategorisering af kampe, så billetpriserne ikke længere ændrer sig alt efter modstanderen, mens klubben vil garantere en vis andel billige billetter i løbet af sæsonen.

Ifølge avisen tjener klubben i øjeblikket over 330 millioner kroner om året på billetsalg, mens stadion til næste sæson udvides med 9.000 ekstra pladser.

LÆS OGSÅ: Liverpool henter færre point under Klopp

Derudover har klubberne i Premier League udsigt til større tv-indtægter, som følge af en ny tv-aftale, der pumper over 50 milliarder kroner ind i ligaen de kommende tre år fra det engelske marked alene. Det er en stigning på 70 procent i forhold til den hidtidige aftale.

»Fodbold skal være til at betale«

Hos fanfraktionerne Spirit of Shankly og Spion Kop 1906, som var initiativtagerne bag lørdagens udvandring, har man hilst ejernes beslutning velkommen.

»Vi er glade for ændringerne fra ejerne, og at de har indset deres fejl og undskyldt den«, lyder det i en fælles udtalelse fra grupperne, der opfordrer til, at der skal gøres mere for at gøre fodbold »til at betale«, beretter The Guardian.

Helt samme budskab gik igen fra Dortmunds fans ved tirsdagens pokalkamp ude mod Stuttgart.

LÆS OGSÅ:Dortmund-fans lader tennisbolde tale i protest over billetpriser

Her blev en stor del af Dortmunds udefans væk fra lægterne i de første 20 minutter, mens et banner slog fast:

»Fodbold skal være til at betale«.

Da fansene indtog lægterne, lod de en regn af tennisbolde ramme banen for at vise deres utilfredshed med, at en fjerdedel af billetterne til udeholdets afsnit kostede over 500 kroner.

I den tyske arbejderklub samt mægtige Bayern München kan man finde sæsonkort, hvor det koster 80 kroner eller mindre per kamp. Den billigste mulighed i Premier League er Watford, hvor de heldigste slipper med omkring 120 kroner per kamp, mens det tilsvarende beløb i Liverpool er over 350 kroner.

Redaktionen anbefaler

Oversigt: Dyrest at være Liverpool-fan

Del link

Læs i magasinet

 Foto: Chris Ison/AP

Milliardbeløb fra tv skal sikre engelsk fodbold total dominans

To britiske tv-stationer betaler 52 milliarder kroner for at vise Premier League i tre år. De mange penge giver engelske klubber mulighed for at købe sig til succes – men kun de store klubber får glæde af pengene.

Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce