Foto: LUCA BRUNO/AP
Fodbold

Barcelona fik Rom til at synge af lykke

Barcelona skød sig til årets tredje titel med en overlegen sejr på 2-0 over skuffende Manchester United.

Fodbold

Et propfyldt Stadio Olimpico med 67.000 fodboldfans var ved at koge over af begejstring, da de fantastiske boldkunstnere fra Barcelona og Manchester løb på banen, efter den italienske tenor Andrea Bocelli havde sunget kampen i gang.

Men hurtigt viste det sig, at det skulle blive Barcelona, der turde at tage chancerne og spille det offensive spil, som de er elsket for.

1-0 i første halvleg på mål af Samuel Eto'o. 2-0 i anden halvleg på hovedstød af lille Lionel Messi og så var pokalen i hus hos et smukt spillende spansk storhold.

Rejste Barca på et år Træner Josep Guardiola har formået at rejse FC Barcelona på kun én sæson, og med Champions League-sejren over Manchester United er de catalanske helte det første spanske hold, som har vundet The Treble – mesterskabet i La Liga, pokalfinalen og den gyldne europæiske mesterpokal.

United-tilhængerne var naturligvis ikke glade og blev stort set mundlamme resten af kampen efter Barcas 1-0-scoring.

Ikke sikker mod Barca
Træner sir Alex Ferguson og hans verdensstjerner missede chancen for at genvinde Champions League-mesterskabet. Vi skal helt tilbage til 1989 og 1990, før et hold vandt mesterskabet to år i træk. Det var Milan, der sejrede begge år.

Selv hvis man har drømmespillere som Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Park Ji-sung i angrebet, er man ikke sikker på sejr, når man møder de hurtige, teknisk stærke catalanske spillere.

Det startede ellers godt for United. Ferguson havde Rio Ferdinand tilbage i forsvaret ved siden John O'Shea og Nemanja Vidic. De stod godt, og Barcelona virkede mærkbart nervøse. Samtidig kom Ronaldo frem til flere store chancer.

Eto'o åbnede
Men efter 10 minutter lykkedes det alligevel Eto'o at bryde igennem i modsatte ende og score til 1-0, efter en flot aflevering fra Iniesta. Eto'o snød Vidic i forsvaret og sendte en tåhyler under van der Sar i målet.

Efter Barcas mål vendte spillet. United virkede rystede, spillede nervøst, og catalanerne fik flere store chancer. Den giftige angrebs-trio Eto'o, Messi, Henry kom i omdrejninger. Messi var fantastisk og snød de store engelske forsvarsspillere igen og igen.

Geniale Messi
I anden halvleg røg Barcelona igen frem på banen, pressede og havde flere gode chancer. Hvad blev der af United-offensiven? Både spillere og engelske fans var chokerede. Barcas fans piftede, fløjtede og heppede ved hver eneste boldberøring, ligesom britiske fans har for vane. Men rollerne var byttet om på Stadio Olimpico.

Midt i halvlegen scorer Messi på et fantastisk hovedstød til 2-0, efter indlæg fra Xavi. Stadio Olimpico var i ekstase, og det lød som om, der var langt flere end 20.000 Barcelona-fans på tribunerne. Måske italienerne holdt med Barca?

Stadio Olimpico er formet som Colosseum, og lighederne mellem de to arenaer var slående på en aften, hvor gladiatorerne kæmpede som besatte om sejren, og titusinder af dedikerede barca-fans igangsatte en øredøvende pibekoncert, der fik VIP'erne i de bløde, røde stole til at holde sig for ørerne. Ja, det var en sand folkefest og ikke for sarte sjæle.

For stor en mundfuld
Barcelonas hurtige kombinations- og overlapspil på kanterne fungerede perfekt. Messis fantastiske boldevner og midtbanegeneralen Iniestas geniale evne til at styre en kamp vandt pokalen. Thierry Henry spillede en god kamp på trods af hans lårskade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Guardiolas stærke og offensive opstilling viste sig at være for stor mundfuld for United. Barcelona stod stærkt i defensiven på trods af manglende forsvarsspillere, og de fik bremset Uniteds angreb.

Manchester United har ligesom Barcelona et offensivt angrebsspil, der har samme kvaliteter som hos Barcelona, men i denne kamp kom United-spillernes hurtige og direkte spil ikke i omdrejninger.

Fejrede med skumsprøjt

I stedet vandt catalanernes 'karruselfodbold' og flotte afleveringer på tværs af banen. Barcelona var langt mere målrettede og farlige end Manchester United og løb fortjent med æren og de syv millioner euro i førstepræmie.

Barcelonas sejr medførte en massiv folkefest blandt de over 20.000 passionerede Barcelona-fans, der havde taget turen til Rom og senere fejrede sejren i Roms gamle bykerne med skumsprøjt og catalanske slagsange.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce