Londonklub sender racistisk teenager på skolebænken

13-årig fodboldtilskuer har fået stadionforbud og skal gennem opdragelsesprogram.

Fodbold

Problemerne med racisme på og uden for banen i den engelske fodboldverden fortsætter tilsyneladende med uformindsket kraft.

Næste kapitel i racismesagaen, der blev indledt med Liverpool-spilleren Luiz Suarez' verbale overfald på Manchester United-spilleren Patrice Evra for lidt over et år siden, har en blot 13-årig dreng fra London i hovedrollen.

Teenageren havde under en kamp mellem sit favorithold Millwall og Bolton for en måned siden en ordveksling med gæsternes mørke angriber Marvin Sordell, der indberettede, at han havde været offer for racisme.

Den 13-årige har erkendt, at have talt nedsættende til den engelske OL-spiller, og har endvidere skrevet et brev til Marvin Sordell, hvori han siger undskyld. Marvin Sordell har accepteret undskyldningen, men sagen stopper ikke her for teenageren.

Livet i al almindelighed

Millwalls tilhængere har i årtier haft et af britisk fodbolds værste ry, og organiseret hooliganisme med forbindelse til den yderste politiske højrefløj har klistret til League Championship-klubben fra det sydvestlige London.

Men Millwall er meget andet end negative overskrifter. Ildsjæle i klubben driver en form for dannelsessprogram under navnet 'Millwall for All', som den 13-årige nu skal gennemgå, hvis han i fremtiden igen vil have mulighed for at støtte sine helte på hjemmebanen The Den.

Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed

»Vi håber, vi kan ændre hans syn på lighed, racisme og livet i al almindelighed«.

»Han er blevet bandlyst fra Millwalls kampe i nærmeste fremtid, men grundet hans alder og baggrund, er vi af den opfattelse, at vi som fodboldklub har et ansvar for at prøve at uddanne og rehabilitere ham«, oplyser den 127 år gamle Millwall Football Club, der via 0-0 i aftes mod Watford holdt fast i midterplaceringen i den næstbedste engelske række.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce