fairplay. Under en landskamp mellem Danmark og Iran tog en iransk spiller bolden op i hænderne, da han troede dommeren fløjtede. Morten Wieghorst diskuterer sagen med Morten Olsen, og danskeren misbruger med vilje straffesparket.
Foto: THOMAS WILMANN (arkiv)

fairplay. Under en landskamp mellem Danmark og Iran tog en iransk spiller bolden op i hænderne, da han troede dommeren fløjtede. Morten Wieghorst diskuterer sagen med Morten Olsen, og danskeren misbruger med vilje straffesparket.

Konsekvens af manglende fairplay: Arsenal spillede kampen om

Shakhtar har selv protesteret over manglende fairplay i tidligere kamp.

Fodbold

Shakhtar Donetsk høster ikke stor anerkendelse i fodboldverden efter den usportslige scoring, som holdet lukrerede på i kampen mod FC Nordsjælland i Parken tirsdag aften.

Men sjovt nok har holdet været oppe i det røde felt over en lignende mangel på fairplay for fire år siden i en kamp mod FC Barcelona.

Læs også

Bolden blev også dengang sat i spil, men Shakhtar-målmanden kunne ikke holde et indlæg - og så scorede Barcelona.

Shakhtar-træner protesterede til Uefa
Den rumænske træner Mircea Lucescu var også på det tidspunkt træner for holdet.

Dengang protesterede den erfarne rumæner efterfølgende til det europæiske fodboldforbund, Uefa, og krævede Barcelona straffet.

Læs også

Men en anden garvet træner håndterede en tilsvarende situation noget mere kontant.

Ny spiller brød fairplay-regler
I 1999 spillede Arsenal og Sheffield United en FA cup-kamp på Highbury i London.

Den nye spiller på Arsenal-holdet, Nwankwo Kanu, kom i centrum, da han ikke lod et indkast efter en spilafbrydelse passere til Sheffield United-målmanden, som fairplay-reglerne foreskriver.

Læs også

I stedet spillede ham Marc Overmars fri til scoring, og målet endte med at blive Arsenals sejrsmål.

Kampen blev spillet om

Arsenal-træner Arsene Wenger foreslog dog efter kampen at spille et nyt opgør for at gøre op med den usportslige handling.

Læs også

Arsenal vandt kampen med 2-1.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Smil for helvede ...

  Engang grinede man af aarhushistorier - som den om, at der ligger p-piller i gaderne, fordi aarhusianerne ikke vil have børn i trafikken.

  Men i dag er det Smilets By, der har grund til at grine. Aarhus har byggeri på vej for 50 milliarder kroner, i international presse fremstår byen som mere trendy end København, og lørdag åbner Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

  Verdens mindste storby er blevet en vinder. Derfor sætter vi i de kommende dage maksimal fokus på Aarhus.

  'Årgang 0' er uhyggeligt godt castet

  Politikens Poptillæg:

  Ugens panel elsker tv-eksperimentet 'Årgang 0'.Serien er et portræt af nogle vidt forskellige familier, men også et portræt af Danmark, og et spejl, de fleste kan se dele af sig selv i. Politikens Poptillæg kaster et begejstret blik på tv-føljetonen om de snart 17-årige millenials.

  Vil du ha' mere Politikens Poptillæg? Find det her.

Annonce