mundkurv. Morten Olsens kritik af, at ligalandsholdets vintertur er aflyst, falder ikke i god jord hos DBU-ledelsen. Den skulle ikke være kommet ud i medierne, men i stedet have været klaret internt.
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

mundkurv. Morten Olsens kritik af, at ligalandsholdets vintertur er aflyst, falder ikke i god jord hos DBU-ledelsen. Den skulle ikke være kommet ud i medierne, men i stedet have været klaret internt.

Fodbold

DBU-formand: Morten Olsens kritik er uacceptabel

Ærgrelse over, at ligalandsholdets tur blev ramt af sparekniven, møder kritik.

Fodbold

Morten Olsen optrådte uacceptabelt i forhold til DBU’s interesser, da han for en halv snes dage siden udtalte sig kritisk til Politiken om aflysningen af ligalandsholdets træningstur til varmere himmelstrøg og i den forbindelse bebrejdede Divisionsforeningen, at klubberne skal have penge for at stille spillerne til rådighed.

Samme uacceptable adfærd gjorde Peter Bonde sig skyldig i, da han efterfølgende ærgrede sig over fodboldpolitikernes prioritering af midlerne på fodboldunionens pressede budget.

LÆS MERE

Det mener i hvert fald DBU’s formand, der – dog uden at nævne landstræneren og hans assistent ved navn – går i rette med kritikerne. I sit seneste nyhedsbrev, som Politiken er kommet i besiddelse af, skriver Jesper Møller til repræsentantskabet:

»Det er er ikke acceptabelt at give sin mening til kende i medierne, ligesom det på samme måde er uacceptabelt at give samarbejdspartnere eller andre interessenter skylden for de nødvendige besparelser og omstruktureringer«.

Jesper Møller forstår ganske vist godt, at »manglende forståelse og kritiske spørgsmål og bemærkninger kommer til udtryk«, men er samtidig af den opfattelse, at »sådanne holdninger m.v. skal afklares internt«.

Større underskud end ventet

Det er udsigten til et større underskud end forventet, der har ført til aflysningen af ligalandsholdets vinterrejse for andet år i træk og desuden en fyringsrunde i Fodboldens Hus på DBU Allé nr. 1. Det slår Jesper Møller fast i nyhedsbrevet fra i mandags.

»Tidligere på året varslede vi, at vi i regnskabsåret 2013-14 forventede et underskud i DBU. Vi har netop afsluttet regnskabsåret 31. oktober, og underskuddet er imidlertid blevet større end forventet«, skriver formanden.

Han forklarer, at det er manglende kommercielle indtægter i DBU A/S og »realiserede engangsomkostninger i forbindelse med tilpasning af organisationen«, der er årsagen til større underskud end forventet.

Hvor meget større det bliver, vil DBU’s bestyrelse offentliggøre i løbet af den kommende måneds tid, men den har allerede taget beslutning om, at budgettet for 2014-15 skal gå i nul.

Opbakning til direktøren

»Dette – sammenholdt med den administrerende direktørs ønske om at foretage en omstrukturering og tilpasning af organisationen – har desværre betydet, at vi har måttet sige farvel til en række gode medarbejdere. Det er selvfølgelig beklageligt, men bestyrelsen bakker op om ledelsens tiltag«, slår Jesper Møller fast i sit nyhedsbrev og henviser specifikt til aflysningen af ligalandsholdets tur som en anden konsekvens af den stramme økonomi.

Politiken ville gerne have spurgt Jesper Møller, hvor langt opbakningen til direktionen rækker, men DBU’s formand svarer, at han er til møde med sine nordiske kolleger og derfor ikke kan lade sig interviewe.

DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, har eksempelvis lagt offentligt pres på Morten Olsen og landsholdet med udtalelsen om, at fredagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien »skal vindes«.

Sker det mod forventning ikke, »må vi kigge på tingene igen – sådan er det jo«, har direktøren sagt til Politiken og konstateret, at det »ikke er utænkeligt at fyre nogen«.

»Ligesom vi i den forgangne periode har kigget meget på, om vi gør de rigtige ting, er vi naturligvis også inde og se på den måde, vi spiller os frem til kvalifikationer på. Det er også en af årsagerne til, at jeg har ønsket at få friske kræfter til jobbet i eliteledelsen. Det oplever jeg som en meget konkret og en meget præcis reaktion på, at der ønsker vi noget andet«, sagde Claus Bretton-Meyer i sidste uge.

Politiken har uden held søgt at få en reaktion fra Morten Olsen og Peter Bonde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce