SKIFTE. U21-landsholdsmålmanden Jakob Busk er en af de danskere, der har skiftet fra den ene udelandske klub til den anden efter en udlejning fra FC København til Sandefjord og nu er permanent kontrakt i Union Berlin.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

SKIFTE. U21-landsholdsmålmanden Jakob Busk er en af de danskere, der har skiftet fra den ene udelandske klub til den anden efter en udlejning fra FC København til Sandefjord og nu er permanent kontrakt i Union Berlin.

Pingel, Præst og Bille: Her er alle 53 danske klubskifter i udlandet

Kendte og ukendte danske fodboldspillere har været gennem vinterens transfervindue.

Fodbold

Et stilfærdigt transfervindue er de seneste måneders internationale fodboldhandler blevet betegnet som, men der har ikke desto mindre været travlt for de agenter, der varetager interessen for de mange danske fodboldspillere i udlandet.

Ikke færre end 53 danske spillere har skiftet til eller fra en klub i udlandet, og flere kan komme til, forudser Michael Stensgaard fra People in Sport, der i blandt andre Rolf Toft fortsat har et par spillere uden kontrakt for den kommende sæson.

Rolf Toft er en af seks danskere, der ikke har fået forlænget kontrakten i norsk og islandsk fodbold, der ellers er stor aftager af danske spillere, men tendensen i det seneste transfervindue er gået i retning af, at klubberne vælger spillere med baggrund fra et lidt højere niveau end tidligere.

To danskere i MLS

Den tidligere OB-spiller Jacob Schoop er også på jagt efter en ny klub. Den 27-årige midtbanespiller, der fra 2012 til 2015 opnåede 61 kampe i Superligaen for OB, har været til prøvetræning Orlando City, og senest i norske Lillestrøm, hvor han i weekenden spillede fra start i en træningskamp, men måtte udgå med ens kade i første halvleg.

Der er to danskere i MLS i den kommende sæson, når Emil Larsen med Columbus Crew kan komme til at stå over for målmanden David Ousted og canadiske Vancouver Whitecaps i den nordamerikanske liga.

David Ousted er ikke den eneste dansker, der skal krydse en landegrænse i den kommende sæson.

Danskers nordirske klub spiller i Irland

Med sit skifte fra Brommapojkarna i Sveriger er Niclas Vemmelund havnet i Derry City, men som eneste nordirske klub spiller Derry City i den irske liga, League of Ireland, hvor Morten Nielsen i den forgangne sæson spillede for Sliego Rovers.

25-årige Morten Nielsen, der er søn af den tidligere landsholdsspiller Benny Nielsen, er imidlertid vendt hjem til FC Roskilde efter en omskiftelig fodboldtilværelse, der nu har udspillet sig i tolv forskellige klubber i England, Holland, Sverige, Tyskland, Irland og Danmark og omfatter 13 minutters Superligafodbold for FC Midtjylland i 2011 som indskifter i en kamp mod FC København i Parken.

De 53 klubskifter med danskere i udenlandske klubber

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce