Katrine Pedersen (3) og  Mariann Gajhede på jagt efter en af de kinesere, der måske vidste lidt for meget om det danske hold ved VM i 2007.
Foto: Greg Baker/AP

Katrine Pedersen (3) og Mariann Gajhede på jagt efter en af de kinesere, der måske vidste lidt for meget om det danske hold ved VM i 2007.

Fodbold

De danske kvinder og VM: Skandale med skjult kamera, uofficielle titler og kiksede kvalifikationer

Danmark var senest med til VM for kvinder i 2007. I aften kl. 18 indledes vejen til Frankrig i 2019 på udebane mod Ungarn.

Fodbold
FOR ABONNENTER

Mens det nu igen arbejdsklare danske kvindelandshold har været fast inventar ved samtlige EM-slutunder de seneste 20 år kulminerende med EM-sølvet i Holland for halvanden måned siden, så er de seneste to VM-kvalifikationsturneringer endt i fiasko for trænerne Kenneth Heiner-Møller og Nils Nielsen.

Nu skal en ny (midlertidig) landstræner, Søren Randa-Boldt, forsøge at få EM-heltene til at rette blikket mod VM og kampen mod Ungarn og væk fra forhandlingsbordet med Dansk Boldspil-Union (DBU).

Danmark var senest med ved VM i Kina i 2007, hvor holdet var med til at skabe dramatiske overskrifter, da det viste sig, at de var i færd med at blive udspioneret af kineserne forud for åbningskampen mod værterne.

»Det danske landshold i kvindefodbold undrede sig over, hvad der mon var bag den låste dør ved siden af det lokale, de havde fået tildelt som mødelokale. Så af ren nysgerrighed bad de hotellet om at låse op til lokalet. Og da døren blev låst op en halv time før tirsdagens taktikmøde, blev de mødt af et uventet syn. Herinde sad to mænd med to kameraer. Klar til at filme gennem den spejlglasrude, der adskiller de to rum«, berettede Politikens udsendte fra Kina om forsøget på at aflure den plan, landstræner Kenneth Heiner-Møller havde lagt for sit hold, der også havde en 19-årig  Line Røddik med i truppen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce