Hany Mukhtar (tv) var igen en afgørende spiller for Brøndby i 3-1-sejren i Haderslev. Her er han i en duel med hjemmeholdets Marcel Rømer
Foto: Ernst Van Norde

Hany Mukhtar (tv) var igen en afgørende spiller for Brøndby i 3-1-sejren i Haderslev. Her er han i en duel med hjemmeholdets Marcel Rømer

Fodbold

Topholdet er klar til den 10. sejr i træk, når AGF kommer til Brøndby

Alexander Zornigers tropper vinder næppe nogen skønhedspriser nu, men tyskerens ændringer giver tre point hver gang. Og FCM må blive på 2. pladsen, selv om midtjyderne skulle slå OB i aften.

Fodbold
FOR ABONNENTER

I superligasæsonen 1997/98 brillerede Ebbe Sand som topscorer med 28 mål, Brøndby med Ebbe Skovdahl som træner blev mester, og undervejs i turneringen vandt holdet med spillere som Ole Bjur, Mogens Krogh, Kim Daugaard, Per Nielsen, Søren Colding, Kenneth Rasmussen og Jens Risager 12 kampe i træk. Den rekord kan meget vel blive slået af Alexander Zornigers 2017/18-mandskab tidligt i det nye år.

Da Brøndby kopierede 3-1-præstationen fra forrige søndag i Silkeborg, kontrollerede kampen mod SønderjyskE og tog tre point med hjem i bagagen fra Haderslev, var det sejr nummer 9 på stribe i en serie på 12 kampe uden nederlag.

Så FC Midtjylland, med en hjemmebanestatistik med 8 sejre og uafgjort i 1 kamp, må finde sig i at forblive på andenpladsen, uanset hvordan det går på MCH Arena i aften mod OB. Fynboerne er ikke nemme at have med at gøre. OB har lukket færrest mål ind og blot tabt en enkelt udekamp i sæsonen.

Brøndby-træner Alexander Zorniger har forklaret os, at han ikke har en plan B. Det handler om spillemåden. Han har kun en plan A for, hvordan Brøndby skal spille: hurtigt, direkte og mest i banens længderetning. Aggressivt. Overfaldsfodbold med et højt pres og modigt genpres. Men tyskeren kan godt justere systemet og spillernes placeringer på banen, når det er nødvendigt. Det var det i Silkeborg og i Haderslev.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce