Annonce
Annonce
Fodbold

Barcelona er videre med Messis mål nr. 79 og 80

Tre mål på 23 minutter afgjorde FC Barcelonas kamp i Moskva.

Gem til liste

FC Barcelonas kampe handler snart mere om antallet af Lionel Messis scoringer end om udfaldet.

Til aften blev det to af førstenævnte og 3-0 i sidstnævnte kategori.

Med udesejren i Rusland over Spartak Moskva er FC Barcelona sikret avancement til ottendedelsfinalerne i Champions League, og førstepladsen i gruppe G kan blive FC Barcelonas senere i aften med mindre Celtic på udebane vinder over Benfica.

Dårlige afslutninger af Spartak
Sejren blev skabt i løbet af 23 minutter i en første halvleg, som lignede hovedparten af FC Barcelonas fodboldkampe med masser af boldbesiddelse, men krydret med en hel del direkte kontraspil af Spartak, der dog i tre-fire situationer fik afsluttet for dårligt på ellers gode muligheder.

Så var der langt mere effektivitet, når FC Barcelonas tålmodige angreb skabte blottelser i Spartaks ellers massive forsvarskæde.

Alene i feltet med fem modstandere
Det blev ganske godt illustreret ved den første scoring efter et kvarter.

Lionel Messi var ene mand i Spartaks straffesparksfelt, omringet af en håndfuld modstandere, der fik blokeret bolden ud af feltet - lige for fødderne af Daniel Alves, der med en fornem halvflugter sendte bolden fladt i det lange målhjørne.

Lionel Messi var også involveret i opspillet til 2-0-målet, da han sendte Andres Iniesta af sted i dybden. Efter en stopfinte fik Iniesta blokeret sin afslutning af Andriy Dykan, men riposten havnede for fødderne af Messi, der med højrepoten fik sendt bolden yderligt i mål.

Messi - Ronaldo 5-5
Og efter 38 minutter scorede Lionel Messi så sit 80. mål i 2012, da han på Cesc Fabregas' flade aflevering slap alene med Adriy Dykan, der nemt blev afdriblet, så Messi kunne trille bolden i et tomt mål.

Dermed mangler Lionel Messi fem scoringer i at nå rekorden for flest mål i et kalenderår, som Gerd Müller satte for Bayern München satte i 1972.

Med sine to scoringer er Lionel Messi desuden oppe på fem i denne sæsons Champions League, og dermed deler argentineren topscorerværdigheden med Cristiano Ronaldo, der først i morgen spiller med Real Madrid på udebane mod Manchester City.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere