Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Barcelona er videre med Messis mål nr. 79 og 80

Tre mål på 23 minutter afgjorde FC Barcelonas kamp i Moskva.

Gem til liste

FC Barcelonas kampe handler snart mere om antallet af Lionel Messis scoringer end om udfaldet.

Til aften blev det to af førstenævnte og 3-0 i sidstnævnte kategori.

Med udesejren i Rusland over Spartak Moskva er FC Barcelona sikret avancement til ottendedelsfinalerne i Champions League, og førstepladsen i gruppe G kan blive FC Barcelonas senere i aften med mindre Celtic på udebane vinder over Benfica.

Dårlige afslutninger af Spartak
Sejren blev skabt i løbet af 23 minutter i en første halvleg, som lignede hovedparten af FC Barcelonas fodboldkampe med masser af boldbesiddelse, men krydret med en hel del direkte kontraspil af Spartak, der dog i tre-fire situationer fik afsluttet for dårligt på ellers gode muligheder.

Så var der langt mere effektivitet, når FC Barcelonas tålmodige angreb skabte blottelser i Spartaks ellers massive forsvarskæde.

Alene i feltet med fem modstandere
Det blev ganske godt illustreret ved den første scoring efter et kvarter.

Lionel Messi var ene mand i Spartaks straffesparksfelt, omringet af en håndfuld modstandere, der fik blokeret bolden ud af feltet - lige for fødderne af Daniel Alves, der med en fornem halvflugter sendte bolden fladt i det lange målhjørne.

Lionel Messi var også involveret i opspillet til 2-0-målet, da han sendte Andres Iniesta af sted i dybden. Efter en stopfinte fik Iniesta blokeret sin afslutning af Andriy Dykan, men riposten havnede for fødderne af Messi, der med højrepoten fik sendt bolden yderligt i mål.

Messi - Ronaldo 5-5
Og efter 38 minutter scorede Lionel Messi så sit 80. mål i 2012, da han på Cesc Fabregas' flade aflevering slap alene med Adriy Dykan, der nemt blev afdriblet, så Messi kunne trille bolden i et tomt mål.

Dermed mangler Lionel Messi fem scoringer i at nå rekorden for flest mål i et kalenderår, som Gerd Müller satte for Bayern München satte i 1972.

Med sine to scoringer er Lionel Messi desuden oppe på fem i denne sæsons Champions League, og dermed deler argentineren topscorerværdigheden med Cristiano Ronaldo, der først i morgen spiller med Real Madrid på udebane mod Manchester City.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere