Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Shakhtars træner siger undskyld for skandalemål

Vi skulle have ladet FC Nordsjælland score til 2-1, erkender Mircea Lucescu.

Gem til liste

Shakhtar Donetsks rutinerede træner Mircea Lucescu siger undskyld for den situation, der blev det helt store samtaleemne, da det ukrainske hold vandt 5-2 over FC Nordsjælland i Champions League-kampen i Parken.

Shakhtars mål til udligning til 1-1 kom efter en situation, hvor holdets brasilianske angriber Luiz Adriano blæste på de uskrevne fairplay-regler, mens FCN-forsvaret ventede på at få bolden fra ukrainerne.

»Først og fremmest vil jeg sige undskyld. Vi ville have givet FC Nordsjælland muligheden for at lave et mål bagefter«.

»Men det blev forhindret af en af mine spillere. Det var derfor fortjent, at FC Nordsjælland scorede lige bagefter, da var vi forvirrede«, siger Mircea Lucescu.

Balladen påvirkede spillerne
Han forklarer, at en af Shakhtars midtbanespillere ikke ville give danskerne et mål efterfølgende.

»Alle trådte til side for at give Stokholm målet, men Taras Stepanenko ville åbenbart ikke«, forklarer han, men fortæller samtidig, at det ikke kunne komme på tale at give danskerne et "gratis mål" i starten af anden halvleg i stedet.

»Hvis I tror, at vi efter det skubberi og skænderi, der var på banen efterfølgende, ville gå ud efter pausen og lade modstanderne få et mål, så tager I fejl«, siger Lucescu.

Shakhtar Donetsk var med Lucescu som træner ude for en lignende situation, da Barcelona scorede et kontroversielt mål i en kamp for fire år siden.

Han har selv prøvet det
Dengang protesterede den erfarne rumæner efterfølgende til Uefa og krævede Barcelona straffet.

»Men min klage dengang skyldtes kun, at Barcelona ikke undskyldte målet«, forklarer han.

Shakhtar har nu 10 point inden den sidste kamp mod Juventus 5. december.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere