Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Landstræner kræver hård straf for snydemål

Morten Olsen mener ikke, at Uefa skal tage fairplay-kampagne alvorligt.

Gem til liste

Landstræner Morten Olsen er ikke i tvivl om, hvad det europæiske fodboldforbund Uefa bør gøre i sagen om det kontroversielle mål, som Shakhtar Donetsk-angriberen Luiz Adriano scorede mod FC Nordsjælland.

Olsen mener, at når Nicklas Bendtner kan få én spilledags karantæne for at trække bukserne ned og vise sine grønne boxershorts, så må Adriano straffes langt hårdere.

Læs ogsåDansk topdommer: Jeg havde ikke ladet Shakhtar score

»Det her må kræve mange flere spilledages karantæne, sådan som jeg ser det. Ellers er det simpelthen en falliterklæring«, siger Morten Olsen til sporten.tv2.dk.

»Ellers må vi hive flaget ned igen«
Han mener, at Uefa har al mulig grund til at skride ind over for Adrianos tilsidesættelse af de uskrevne fairplayregler.

»Det her handler om sportslige regler, som alle kender til. Derfor har Fifa og Uefa hejst det gule flag, hvor der står Fifa Fair Play«.

Læs ogsåShakhtars snydemål fordømmes over hele verden

»Hvis han ikke bliver straffet her, selv om der ikke er regler for det, så tror jeg, at vi kan hive det fairplay-flag ned igen«.

Olsen fik selv fairplaypris
Olsen beordrede den nuværende U/21-landstræner Morten Wieghorst til at skyde ved siden af med vilje, da Danmark fik tilkendt et forkert dømt straffespark i ligalandsholdets kamp mod Iran i Hongkong tilbage i 2003.

Læs ogsåKonsekvens af manglende fairplay: Arsenal spillede kampen om

Det belønnede det internationale fodboldforbund Fifa senere med en fairplay-pris.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere