Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Landstræner kræver hård straf for snydemål

Morten Olsen mener ikke, at Uefa skal tage fairplay-kampagne alvorligt.

Gem til liste

Landstræner Morten Olsen er ikke i tvivl om, hvad det europæiske fodboldforbund Uefa bør gøre i sagen om det kontroversielle mål, som Shakhtar Donetsk-angriberen Luiz Adriano scorede mod FC Nordsjælland.

Olsen mener, at når Nicklas Bendtner kan få én spilledags karantæne for at trække bukserne ned og vise sine grønne boxershorts, så må Adriano straffes langt hårdere.

Læs ogsåDansk topdommer: Jeg havde ikke ladet Shakhtar score

»Det her må kræve mange flere spilledages karantæne, sådan som jeg ser det. Ellers er det simpelthen en falliterklæring«, siger Morten Olsen til sporten.tv2.dk.

»Ellers må vi hive flaget ned igen«
Han mener, at Uefa har al mulig grund til at skride ind over for Adrianos tilsidesættelse af de uskrevne fairplayregler.

»Det her handler om sportslige regler, som alle kender til. Derfor har Fifa og Uefa hejst det gule flag, hvor der står Fifa Fair Play«.

Læs ogsåShakhtars snydemål fordømmes over hele verden

»Hvis han ikke bliver straffet her, selv om der ikke er regler for det, så tror jeg, at vi kan hive det fairplay-flag ned igen«.

Olsen fik selv fairplaypris
Olsen beordrede den nuværende U/21-landstræner Morten Wieghorst til at skyde ved siden af med vilje, da Danmark fik tilkendt et forkert dømt straffespark i ligalandsholdets kamp mod Iran i Hongkong tilbage i 2003.

Læs ogsåKonsekvens af manglende fairplay: Arsenal spillede kampen om

Det belønnede det internationale fodboldforbund Fifa senere med en fairplay-pris.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere