Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCN efter straf til målsnyder: Fodbolden kunne have stået med en vindersag

FCN giver ikke meget for den ene spilledags karantæne, Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano har fået.

Gem til liste

Afstemning

Er Adrianos straf passende?
 • Ja
 • Nej, den er for mild
 • Nej, han burde ikke være straffet
0  har stemt

Det er en tynd og alt for mild straf, som det europæiske fodboldforbund Uefa har tildelt Shakhtar Donetsk-angriberen Luiz Adriano.

Det mener FC Nordsjælland, som også peger på, at den ukrainske klub og træner burde have været straffet. Uefa har kun straffet Adriano, som har fået én spilledags karantæne i Champions League.

»FC Nordsjælland er tilfreds med, at Uefa har reageret hurtigt ved at tage sagen op, og at man har konkluderet, at handlingen bryder med fair play-ånden i en sådan grad, at den er strafbar«, skriver FCN på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅMålsnyder får en spilledags karantæne

Men klubben konstaterer samtidig, at straffen ikke er hård nok.

»Afgørelsen har ingen reel betydning og sender dermed ikke et klart og tydeligt signal om vigtigheden af 'Fair Play' og 'Respect', som man ellers bruger mange ressourcer på at markedsføre«.

»Det noteres samtidig, at dommen udelukkende omhandler spilleren og ikke tillægger cheftræner eller klub ansvar for begivenheder og handlinger under og efter kampen«, lyder kritikken fra FCN.

LÆS OGSÅShakhtar accepterer dom og vil være rollemodeller

Shakhtar Donetsk er videre fra gruppen uanset resultatet af den sidste gruppekamp hjemme mod Juventus, hvor Adriano skal afsone karantænen.

»Havde træner eller klub taget ansvar og handlet under kampen, ville fodbolden have stået med en klar vindersag og ikke det modsatte, som det desværre er tilfældet nu«.

Tilbage står, at det for Adriano og Shakhtar Donetsk har været stort set omkostningsfrit at bryde alle skrevne som uskrevne regler om fair play og respekt for modstander, Uefa og fodbolden, mener FCN.

De danske mestre skal i den sidste kamp i Champions League-gruppespillet møde Chelsea på udebane onsdag 5. december.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere