Annonce
Annonce
Fodbold

FCN efter straf til målsnyder: Fodbolden kunne have stået med en vindersag

FCN giver ikke meget for den ene spilledags karantæne, Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano har fået.

Afstemning

Er Adrianos straf passende?
  • Ja
  • Nej, den er for mild
  • Nej, han burde ikke være straffet
0  har stemt

Det er en tynd og alt for mild straf, som det europæiske fodboldforbund Uefa har tildelt Shakhtar Donetsk-angriberen Luiz Adriano.

Det mener FC Nordsjælland, som også peger på, at den ukrainske klub og træner burde have været straffet. Uefa har kun straffet Adriano, som har fået én spilledags karantæne i Champions League.

»FC Nordsjælland er tilfreds med, at Uefa har reageret hurtigt ved at tage sagen op, og at man har konkluderet, at handlingen bryder med fair play-ånden i en sådan grad, at den er strafbar«, skriver FCN på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅMålsnyder får en spilledags karantæne

Men klubben konstaterer samtidig, at straffen ikke er hård nok.

»Afgørelsen har ingen reel betydning og sender dermed ikke et klart og tydeligt signal om vigtigheden af 'Fair Play' og 'Respect', som man ellers bruger mange ressourcer på at markedsføre«.

»Det noteres samtidig, at dommen udelukkende omhandler spilleren og ikke tillægger cheftræner eller klub ansvar for begivenheder og handlinger under og efter kampen«, lyder kritikken fra FCN.

LÆS OGSÅShakhtar accepterer dom og vil være rollemodeller

Shakhtar Donetsk er videre fra gruppen uanset resultatet af den sidste gruppekamp hjemme mod Juventus, hvor Adriano skal afsone karantænen.

»Havde træner eller klub taget ansvar og handlet under kampen, ville fodbolden have stået med en klar vindersag og ikke det modsatte, som det desværre er tilfældet nu«.

Tilbage står, at det for Adriano og Shakhtar Donetsk har været stort set omkostningsfrit at bryde alle skrevne som uskrevne regler om fair play og respekt for modstander, Uefa og fodbolden, mener FCN.

De danske mestre skal i den sidste kamp i Champions League-gruppespillet møde Chelsea på udebane onsdag 5. december.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce