Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Shakhtar accepterer dom og vil være rollemodeller

Shakhtar Donetsk har som ventet valgt at acceptere karantænestraffen til klubbens angriber Luiz Adriano.

Gem til liste

Der har været skiftende meldinger fra Shakhtar Donetsk-træner Mircea Lucescu og klubbens ejer Rinat Achmetov om angriberen Luiz Adriano og det kontroversielle mål, han scorede mod FC Nordsjælland.

Men den ukrainske klub accepterer tirsdag aften det europæiske fodboldforbunds (Uefa) straf til Adriano.

Straffen lød på en enkelt spilledags karantæne samt en dags samfundstjeneste »i fodboldens navn«, som det hedder i afgørelsen. Adriano scorede på usportslig vis - men ikke i strid med fodboldloven - til 1-1 i Shakhtars 5-2-sejr over FCN i Champions League-gruppespillet.

»Før Uefas undersøgelse i sagen mod Luiz Adriano gjorde Shakhtar Donetsk det klart, at klubben ville acceptere enhver beslutning, der blev truffet mod spilleren«.

LÆS OGSÅMålsnyder får en spilledags karantæne

»Vi har beklaget og udtrykt dyb skuffelse over episoden, der fandt sted mod FC Nordsjælland i Champions League 20. november«, skriver klubben på sin hjemmeside.

Adriano misser på grund af karantænen den sidste kamp i gruppespillet på hjemmebane mod italienske Juventus, og det har ukrainerne det fint med. For klubbens spillere skal tage ved lære af Adrianos fejl og være rollemodeller for fremtidens unge spillere og klubbens fans. Og så gør det nok heller ikke noget, at holdet allerede er videre i Champions League.

LÆS OGSÅShakhtar-ejer kritiserer Adriano: Det er fuldstændig uacceptabelt

»Shakhtar Donetsk er helt overbevist om, at fair play er en fundamental del af fodboldspillet«.

»Vores spillere er helt klar over, at de er rollemodeller for Shakhtars unge fans og hele fodboldsamfundet som helhed, og at sådanne handlinger ikke er acceptable«, lyder det fra Shakhtar Donetsk.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere