Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Shakhtar accepterer dom og vil være rollemodeller

Shakhtar Donetsk har som ventet valgt at acceptere karantænestraffen til klubbens angriber Luiz Adriano.

Gem til liste

Der har været skiftende meldinger fra Shakhtar Donetsk-træner Mircea Lucescu og klubbens ejer Rinat Achmetov om angriberen Luiz Adriano og det kontroversielle mål, han scorede mod FC Nordsjælland.

Men den ukrainske klub accepterer tirsdag aften det europæiske fodboldforbunds (Uefa) straf til Adriano.

Straffen lød på en enkelt spilledags karantæne samt en dags samfundstjeneste »i fodboldens navn«, som det hedder i afgørelsen. Adriano scorede på usportslig vis - men ikke i strid med fodboldloven - til 1-1 i Shakhtars 5-2-sejr over FCN i Champions League-gruppespillet.

»Før Uefas undersøgelse i sagen mod Luiz Adriano gjorde Shakhtar Donetsk det klart, at klubben ville acceptere enhver beslutning, der blev truffet mod spilleren«.

LÆS OGSÅMålsnyder får en spilledags karantæne

»Vi har beklaget og udtrykt dyb skuffelse over episoden, der fandt sted mod FC Nordsjælland i Champions League 20. november«, skriver klubben på sin hjemmeside.

Adriano misser på grund af karantænen den sidste kamp i gruppespillet på hjemmebane mod italienske Juventus, og det har ukrainerne det fint med. For klubbens spillere skal tage ved lære af Adrianos fejl og være rollemodeller for fremtidens unge spillere og klubbens fans. Og så gør det nok heller ikke noget, at holdet allerede er videre i Champions League.

LÆS OGSÅShakhtar-ejer kritiserer Adriano: Det er fuldstændig uacceptabelt

»Shakhtar Donetsk er helt overbevist om, at fair play er en fundamental del af fodboldspillet«.

»Vores spillere er helt klar over, at de er rollemodeller for Shakhtars unge fans og hele fodboldsamfundet som helhed, og at sådanne handlinger ikke er acceptable«, lyder det fra Shakhtar Donetsk.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere