Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Champions League kan få vokseværk og flere danske deltagere

Uefa pønser på at skrotte Europa League og udvidede mesterligaen til 64 hold i 2015.

Gem til liste

En Champions League-turnering med de danske mestre samt nummer to og måske også nummer tre i Superligaen kan meget vel blive en realitet fra 2015.

Uefa-præsidenten Michel Platini fortæller til den franske avis Ouest-France, at den fodboldorganisation i øjeblikket arbejder på en rekonstruktion af de paneuropæiske turneringer Champions League og Europa League.

Det kan bl.a. betyde, at Europa League bliver helt nedlagt og Champions League udvides til 64 hold.

»Det er noget vi diskuterer. Det er noget vi tager stilling til i 2014. Intet er afgjort«, siger Platini.

Champions League har i øjeblikket deltagelse af 32 hold, mens hele 48 mandskaber deltager i gruppespillet i Europa League, der genererer langt færre tv-penge end mesterligaen.

Fem hold med i 2012/2013
Til denne sæson havde fem danske klubber sikret sig plads i enten gruppespil eller indledende kvalifikation til Champions League eller Europa League.

Mesterholdet fra FC Nordsjælland agerer prygelknabe i en CL-gruppe med Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk, mens FC København med en sejr på 1-0 eller flere overskydende mål i Europa Leagues sidste spillerunde kan spille sig videre til forårets 1/16-finaler.

AGF, AC Horsens og FC Midtjylland rød ud i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet, mens FCK der kiksede ved sidste forhindring i CL-kvalifikationen mod franske Lille.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere