Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Champions League kan få vokseværk og flere danske deltagere

Uefa pønser på at skrotte Europa League og udvidede mesterligaen til 64 hold i 2015.

Gem til liste

En Champions League-turnering med de danske mestre samt nummer to og måske også nummer tre i Superligaen kan meget vel blive en realitet fra 2015.

Uefa-præsidenten Michel Platini fortæller til den franske avis Ouest-France, at den fodboldorganisation i øjeblikket arbejder på en rekonstruktion af de paneuropæiske turneringer Champions League og Europa League.

Det kan bl.a. betyde, at Europa League bliver helt nedlagt og Champions League udvides til 64 hold.

»Det er noget vi diskuterer. Det er noget vi tager stilling til i 2014. Intet er afgjort«, siger Platini.

Champions League har i øjeblikket deltagelse af 32 hold, mens hele 48 mandskaber deltager i gruppespillet i Europa League, der genererer langt færre tv-penge end mesterligaen.

Fem hold med i 2012/2013
Til denne sæson havde fem danske klubber sikret sig plads i enten gruppespil eller indledende kvalifikation til Champions League eller Europa League.

Mesterholdet fra FC Nordsjælland agerer prygelknabe i en CL-gruppe med Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk, mens FC København med en sejr på 1-0 eller flere overskydende mål i Europa Leagues sidste spillerunde kan spille sig videre til forårets 1/16-finaler.

AGF, AC Horsens og FC Midtjylland rød ud i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet, mens FCK der kiksede ved sidste forhindring i CL-kvalifikationen mod franske Lille.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere