Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Champions League kan få vokseværk og flere danske deltagere

Uefa pønser på at skrotte Europa League og udvidede mesterligaen til 64 hold i 2015.

Gem til liste

En Champions League-turnering med de danske mestre samt nummer to og måske også nummer tre i Superligaen kan meget vel blive en realitet fra 2015.

Uefa-præsidenten Michel Platini fortæller til den franske avis Ouest-France, at den fodboldorganisation i øjeblikket arbejder på en rekonstruktion af de paneuropæiske turneringer Champions League og Europa League.

Det kan bl.a. betyde, at Europa League bliver helt nedlagt og Champions League udvides til 64 hold.

»Det er noget vi diskuterer. Det er noget vi tager stilling til i 2014. Intet er afgjort«, siger Platini.

Champions League har i øjeblikket deltagelse af 32 hold, mens hele 48 mandskaber deltager i gruppespillet i Europa League, der genererer langt færre tv-penge end mesterligaen.

Fem hold med i 2012/2013
Til denne sæson havde fem danske klubber sikret sig plads i enten gruppespil eller indledende kvalifikation til Champions League eller Europa League.

Mesterholdet fra FC Nordsjælland agerer prygelknabe i en CL-gruppe med Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk, mens FC København med en sejr på 1-0 eller flere overskydende mål i Europa Leagues sidste spillerunde kan spille sig videre til forårets 1/16-finaler.

AGF, AC Horsens og FC Midtjylland rød ud i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet, mens FCK der kiksede ved sidste forhindring i CL-kvalifikationen mod franske Lille.

PolitikenPlus
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb