Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Champions League kan få vokseværk og flere danske deltagere

Uefa pønser på at skrotte Europa League og udvidede mesterligaen til 64 hold i 2015.

Gem til liste

En Champions League-turnering med de danske mestre samt nummer to og måske også nummer tre i Superligaen kan meget vel blive en realitet fra 2015.

Uefa-præsidenten Michel Platini fortæller til den franske avis Ouest-France, at den fodboldorganisation i øjeblikket arbejder på en rekonstruktion af de paneuropæiske turneringer Champions League og Europa League.

Det kan bl.a. betyde, at Europa League bliver helt nedlagt og Champions League udvides til 64 hold.

»Det er noget vi diskuterer. Det er noget vi tager stilling til i 2014. Intet er afgjort«, siger Platini.

Champions League har i øjeblikket deltagelse af 32 hold, mens hele 48 mandskaber deltager i gruppespillet i Europa League, der genererer langt færre tv-penge end mesterligaen.

Fem hold med i 2012/2013
Til denne sæson havde fem danske klubber sikret sig plads i enten gruppespil eller indledende kvalifikation til Champions League eller Europa League.

Mesterholdet fra FC Nordsjælland agerer prygelknabe i en CL-gruppe med Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk, mens FC København med en sejr på 1-0 eller flere overskydende mål i Europa Leagues sidste spillerunde kan spille sig videre til forårets 1/16-finaler.

AGF, AC Horsens og FC Midtjylland rød ud i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet, mens FCK der kiksede ved sidste forhindring i CL-kvalifikationen mod franske Lille.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere