Annonce
Annonce
Fodbold

Tøfting: Dommer skal kunne stoppe Adriano-typer

Dommeren skal kunne straffe usportsligt adfærd, mener Stig Tøfting.

Dommeren burde have stoppet Luiz Adriano, inden Shakhtar Donetsk-angriberen nåede at score sit nu berømte 'snydemål' mod FC Nordsjælland i Parken i sidste uge.

Det mener den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, der håber, at det nu bliver pålagt dommerne at fløjte lignende situationer af i fremtiden - ligesom de allerede gør i dag, når de bruger fordelsreglen, der i vid udstrækning bygger på en mavefornemmelse.

»Dommerne skal have mulighed for, at når der skal tages sådan et dommerkast, så skal han til enhver tid kunne fløjte det om, hvis der foregår noget usportsligt«.

Reglerne forbyder ikke usportslig adfærd
»Man er nødt til at kigge på regelsættet, for Luiz Adriano foretog sig jo ikke noget, der var forbudt efter reglerne«, siger Stig Tøfting.

Læs ogsåShakhtar-ejer kritiserer Adriano: Det er fuldstændig uacceptabelt

Han henviser til episoden, hvor en Shakhtar-spiller i forbindelse med et dommerkast gav bolden tilbage til FCN-forsvaret, men hvor Luiz Adriano smuttede imellem og scorede bag en forbløffet målmand.

Den handling fik brasilianeren én spilledags karantæne for, men målet stod ved magt til voldsom utilfredshed hos de danske mestre og deres publikum.

Læs ogsåFCN efter straf til målsnyder: Fodbolden kunne have stået med en vindersag

Dommerne skal uddannes bedre
I den danske Spillerforening håber formand Thomas Lindrup - ligesom Tøfting - at dommerne fremover vil gribe ind i lignende situationer.

»Man skal måske være bedre til at uddanne dommerne. Hvis sådan en situation opstår igen, kan han se, at det er helt hen i vejret«.

Læs ogsåFlov Shakhtar-kaptajn var glad for FCN-scoring

»Det kan tage situationen i opløbet, og så kan han give et kort for at bringe spillet i miskredit«, siger Thomas Lindrup.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce