Lørdag aften var han der igen. Edinson Cavani blev dobbelt målscorer i PSG's 4-1-sejr over Nantes, der bragte pariserne klart i spidsen for ligaen.
Foto: Thibault Camus/AP

Lørdag aften var han der igen. Edinson Cavani blev dobbelt målscorer i PSG's 4-1-sejr over Nantes, der bragte pariserne klart i spidsen for ligaen.

Champions League

Champions League: Trods vilde indkøb er det Cavani, der styrer løjerne i PSG

Den stærke mand fra Uruguay kan snart overgå den imponerende scoringsrekord, Zlatan Ibrahimovic satte under sine fire sæsoner i PSG. I aften på Parc des Princes går det ud over Celtic.

Champions League
FOR ABONNENTER

Både i de seneste par sæsoner og i det meste af starten på denne sæson har snakken blandt fodboldfans i Paris gået om andre profiler end Edinson Cavani. Men manden fra Uruguay har vist sig at være holdets rygrad med sin ubændige fightervilje og stabile antal målscoringer. Og han er spilleren i topform, der kan gøre rigtig ondt på Celtic, som i aften gæster Paris i Champions Leagues gruppespil.

Her er PSG’s modstandere en efter en blevet ydmyget af et sprudlende fransk hold, der efter de fire første kampe har en målscore på 17-0, hvoraf Cavani har leveret fire af træfferne.

Især under kampen mod den tyske storklub Bayern München blev det klart for alle, at når Cavani under en offensiv bølge og i selskab med mulige legekammerater som verdens to dyreste spillere, brasilianske Neymar og franske Kylian Mbappé, Ángel Di María, Dani Alves, Lucas Moura, Julian Draxler, Adrien Rabiot og Javier Pastore får holdet til at svinge, så er den franske hovedstadsklub svær at bremse.

Og den mest markante ændring på holdet er ikke kvaliteten af de vilde nyindkøb, men stemningen omkring Edinson Cavani. For snart to år siden blev der piftet ad ham på hjemmebanen Pars des Princes, hvor han blev anset for at være uværdig til at erstatte populære Zlatan Ibrahimovic, der så småt var på vej til Manchester United efter fire flotte sæsoner hos PSG. Svenskeren har en langt mere spaktakulær stil end Cavani, men lidt uventet er det lykkedes den 30-årige angriber at vinde respekten fra de forkælede fans.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce