Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Vingaard håber fans lægger pres på den rigtige FCK'er

FCK-tilhængerne skal tage godt imod William Kvist. Men de må også godt hyle ham ud af den, siger tidligere holdkammerat.

Gem til liste

Stuttgarts William Kvist står i aften i Parken i en speciel situation, når han møder sine tidligere holdkammerater fra FC København i Europa League.

Mere end 20.000 publikummer vil sandsynligvis hylde ham, men vennen Martin Vingaard fra FC København håber også, at Kvist kommer til at føle, at han er på udebane.

»Først og fremmest håber jeg, at der bliver taget godt imod ham fra fansene, for han har betydet meget for klubben, og derfor fortjener han en varm velkomst«.

LÆS OGSÅFCK-krumtaps comeback skal udløse ny fin stime

»Omvendt ville det også være fint, hvis vi kunne sætte lidt pres på ham fra lægterne«, siger Martin Vingaard.

Vingaard skiftede selv fra Esbjerg til FCK for små fire år siden, og derfor har han en idé om, hvordan dagen bliver for William Kvist.

»Selv om det var på et lidt andet niveau, så kan jeg huske, da jeg skulle møde Esbjerg første gang efter skiftet. Det er underligt at skulle gå ind i modstanderholdets omklædningsrum«.

LÆS OGSÅMål og tradition kan give FCK'er endnu et sus

»Det er også første gang, at William skal gøre det. Jeg tror, at det bliver specielt for ham, når han træder ind i omklædningsrummet, og det for alvor går op for ham, at han er udehold«, siger FCK's midtbanespiller.

Er det som professionel fodboldspiller muligt at have nogen klubfølelse?

»Hvis du spørger William, så er der ikke nogen tvivl om, hvilken klub hans hjerte banker for herhjemme. Han har kun spillet i én klub før Stuttgart, og han har et forhold til FCK, som ikke mange andre har«.

Hvad med dig selv. Hvilken klub føler du mest for?

»Jeg er jo en glad fynbo, der flyttede til Esbjerg, og det var der, grundstene blev lagt til, hvor jeg står i dag«.

LÆS OGSÅFCK's træner har aldrig satset på uafgjort

»Jeg lærte en masse i Esbjerg, og det var dér, jeg fik min landsholdsdebut, men der ikke nogen tvivl om, at de oplevelser, jeg har haft i FCK, de kan ikke sidestilles med noget«.

»Det at blive dansk mester og vinde pokalen, spille Champions League og i Europa hvert år - det kan ikke sidestilles med noget i Esbjerg, men der oplevede jeg så noget andet. Det, jeg har oplevet i FCK, står stærkest i erindringen«.

Hvem vil du holde med, når du stopper karrieren?

»Det er svært at sige. Jeg er stolt over at spille i FCK, så det vil altid ligge dybt i mig. Jeg håber ikke, at det stopper, fordi jeg finder et andet sted at spille eller stopper karrieren. Man får nogle tilhørsforhold som spiller, og det har jeg over for Esbjerg og FCK«.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere