Annonce
Annonce
Fodbold

Stuttgart overlistede et godt kæmpende FCK-mandskab

Det lignede i store perioder stillingskrig mellem FC København og VfB Stuttgart.

Den tidligere FCK-profil William Kvist optrådte for første gang på udebane i Parken, da danskeren var med for VfB Stuttgart mod FC København i Europa League.

Og det var et Stuttgart-mandskab, som havde kniven for struben. Holdet skulle vinde for at holde chancen for videre avancement fra puljen ved lige.

I en chancefattig kamp, hvor det velpolerede spil ikke var i højsædet, viste FCK'erne fin fight og moral, men blev straffet på en enkelt fejl i midterforsvaret og et brag af et langskud. Og det gav Stuttgart sejren på 2-0 og tre vigtige point i puljen.

God start af FCK
FCK lagde et godt pres i kampens indledning og fik en fin mulighed efter fem minutter, da Andreas Cornelius opsnappede en fejlaflevering og løb mod mål. Men FCK'eren fik ikke lagt en kvalificeret aflevering til en fremadstormende Cesar Santin.

KampfaktaKampens forløb i tal og tekst

I den modsatte kamp i Tyskland fandt Stuttgart først hen i anden halvleg ud af at lægge pres på FCK'erne. Og FCK fik også i Parken lov til at åbne kampen i relativ kontrol.

Læs også Søvndyssende opgør ender godt for FCK

Efter 14 minutter vaklede det tyske forsvar igen og gav en gratis chance til Andreas Cornelius, som dog slet ikke fik fart og præcision på afslutningen.

Men FCK havde mest spil, mens Stuttgart lå dybt og satsede på kontraløb op til farlige Vedad Ibisevic.

Læs ogsåTysk træner kræver effektivitet mod et godt organiseret FCK-hold

Endnu en fejlaflevering gav kampens anden store chance efter 35 minutter. Thomas Kristensen og Thomas Delaney sløsede en bold væk på midten og straks var tre Stuttgart-spillere i løb mod mål. Men tyskernes Martin Harnik afsluttede lige forbi stolpen.

Tyske fans afbrød kampen med kanonslagafbrydelse.  Kampen mellem FCK og Stuttgart måtte afbrydes i fire minutter, da tyske fans tændte romerlys og fyrede kanonslag af. Foto: Christian Lindhardt
Kort før pausen måtte kampen afbrydes i nogle minutter, da tyske fans tændte romerlys og fyrede kanonslag af.

Stuttgart-spillere forsøgte at tale tilhængerne til fornuft, og kampen blev genoptaget i røg og damp.

Læs ogsåVingaard håber fans lægger pres på den rigtige FCK'er

Men ellers var der ikke det store festfyrværkeri over en chancefattig første halvleg holdt i afdæmpet tempo med FCK i den styrende rolle.

Fejl hober sig op
Stillingskrigen fortsatte fra starten af anden halvleg, hvor ingen af de to hold syntes at kunne dirke modstanderens defensiv op.

Læs ogsåBendtner og Kvist blev nummer 16 og 17

Stuttgart kom til lidt flere chancer og skubbede spillet lidt højere op på banen. Da fejlene samtidig hobede sig op på begge sider, blev kampen ikke nogen skønhedsåbenbaring.

FCK havde ikke den rette fart i spillet, men kom også til chancer. Den største kom efter 65 minutter, da Pierre Bengtsson slog en frisparksbold ind i feltet, som Thomas Delaney headede lige forbi foden af stolpen.

Midterforsvar svigtede
Stuttgart bragte sig på 1-0 efter 75 minutter, da det ellers så påpasselige FCK-forsvar svigtede markeringen af frontangriber Vedad Ibisevic.

Kris Stadsgaard kom ikke op til en aflevering, som Ibisevic uhindret kunne heade i mål bag en chanceløs Kim Christensen i FCK-målet.

Læs ogsåFCK's træner har aldrig satset på uafgjort

FCK truede ikke for alvor i en sidste desperat offensiv.

I stedet lukkede Stuttgarts Martin Harnik kampen med et brag af et langskud to minutter inde i kampens overtid.

Svært for FCK
Stuttgart rykker dermed med fem point forbi FCK med fire point i puljen, som føres af Steaua Bukarest, der vandt i Molde.

KampfaktaKampens forløb i Norge i tal og tekst

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce