Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Schweiziske sejre forstærker dansk Uefa-fiasko

Danmark er tilbage på 15.-pladsen på Uefa's europæiske rangliste.

Gem til liste

Uefa-ranglisten

Den aktuelle stilling

12. Tyrkiet 28,500
13. Cypern 26,333
14. Schweiz 25,175
15. Danmark 25,100
16. Østrig 24,875

Kilde: haslund.info

FC København spiller for mere end avancement i Europa League i de to resterende gruppekampe mod Molde og Steaua Bukarest.

Godt nok kan FC København ikke længere selv afgøre sin skæbne i gruppespillet, men dansk fodbold er i desperat behov for point på kontoen, hvis håbet om direkte kvalifikation og et ekstra hold i Champions League-kvalifikationen skal bevares.

Schweiz avancerede to pladser
Med nederlag til både FC Nordsjælland og FC København blev der ikke tilføjet den danske konto et eneste point, så da Young Boys vandt på udebane over Udinese og FC Basel besejrede ungarske Videoton smuttede Schweiz forbi Danmark på ranglisten, der baserer sig på de seneste fem års resultater.

LÆS ARTIKELSådan går FCK videre: Seks point kan være for lidt og tre kan være rigeligt

En beskeden trøst var det, at Rapid Wien led det fjerde nederlag på stribe, så Danmark fortsat holder Østrig bag sig og dermed er på 15.-pladsen.

For nummer 12 på Uefa-ranglisten er det nationale mesterhold i 2014 sikret en direkte plads i gruppespillet, som det i år var tilfældet for FC Nordsjælland, samt en plads i kvalifikationen til sølvvinderen.

Forårets finale får stor betydning
Nummer 13 har en stor chance for en plads i gruppespillet, hvilket blot kræver, at vinderen af Champions League-finalen i 2014 i forvejen er kvalificeret til den næste turnering via sin nationale liga.

Det er den situation, Danmark er i til foråret, når den danske mesters kvalifikation afhænger af finaleudfaldet af den igangværende Champions League.

For at tilbageerobre 13.-pladsen i indeværende sæson skal de to tilbageværende danske hold erobre 7 point flere end Cyperns eneste deltager, AEL Limassol, der hidtil har tjent et enkelt point i Europa League-gruppespillet, OG 1 point flere end Young Boys og FC Basel.

Østrig er 1 point efter Danmark
Rapid Wien er allerede uden chance for avancement, men kan alligevel gøre den europæiske danske sæson helt katastrofal.

Med 1 point flere end FC København og FC Nordsjælland vil Østrig overhale Danmark, og 16.-pladsen betyder kun ét hold i kvalifikationen til Champions League.

EFTER 3. RUNDE:Uefa-ranglisten: Nu er Danmark foran Østrig

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere