Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCK-anfører vil bryde syv års måltørke

FC Københavns anfører og højreback Lars Jacobsen har ikke scoret siden august 2005.

Gem til liste

Indersiden af stolpen stod i vejen for Lars Jacobsen, da han skød på mål i FC Københavns 2-1-sejr hjemme over FC Midtjylland i søndags.

Det kunne have brudt FCK-anførerens måltørke på klubplan, der har varet i over syv år. Den danske landsholdsanfører tager dog de manglende mål stille og roligt.

Læs ogsåFCM-træner: Vi skabte store chancer i Parken

»Sådan er det. Jeg synes, det har været tæt på nogle gange efterhånden, og det skal nok komme. Det er et spørgsmål om tid. Det har været lidt stolpe-ud for mig, som det også var mod FC Midtjylland et par gange«.

Straffespark i 2005
»Det har været lige ved og næsten, men det skal nok komme«, siger Lars Jacobsen.

Et kig i statistikkerne viser, at Lars Jacobsen ikke har scoret et mål på klubplan siden 28. august 2005, hvor han lavede et mål for FCK på straffespark i en 2-0-sejr over Silkeborg i Parken.

Læs ogsåTidligere FCK-anfører frustreret: Jeg er jo tredjevalg

Det skete i den første periode, hvor Lars Jacobsen spillede i FCK - fra 2004 til 2007. I årene 2006 til 2012 har højrebacken ikke scoret et eneste mål for klubberne FCK, Nürnberg, Everton, Blackburn og West Ham.

»Jeg er overbevist om, at så længe jeg kommer frem til chancerne, og det er jeg kommet igennem et stykke tid, så skal målene nok også komme«, insisterer Lars Jacobsen.

Godt at komme til chancer
I søndags løb han smilende tilbage mod egen banehalvdel, efter han kunne se sit udmærkede forsøg ramme stolpen. Efter skiftet til FCK i 2011 har Lars Jacobsen været tæt på flere gange, men uden held.

»Det lader jeg mig ikke frustrere over. Jeg glæder mig over at være kommet frem til chancerne, og det var trods alt en ok afslutning mod FCM«.

Læs ogsåFC København sender FCM på nedrykningskurs

»Det er et spørgsmål om tid, før målet kommer. Og jeg ved, det kommer. Og når der først går hul på bylden, så tror jeg, det bliver meget nemmere«.

»Det er den fornemmelse, jeg har. Jeg vil da rigtig gerne score, det skal ikke være nogen hemmelighed«, fastslår FCK-anføreren.

En scoring for landsholdet
Lars Jacobsen har scoret en enkelt gang på det danske landshold i 57 landskampe. Det skete, da Danmark vandt 4-1 ude over Cypern i EM-kvalifikationen i oktober sidste år.

Læs også FCK er gearet til at vinde det hele

Hos FCK er det blevet til fire mål for Lars Jacobsen i 210 kampe.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere