Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCK-profil: Topscorers afgang har hjulpet os

Stjerneangriberen Dame N'Doyes afgang har hjulpet til at skærpe FCK's offensiv.

Gem til liste

Det vakte stor bekymring, da FC København i august solgte sin superligatopscorer over de foregående to sæsoner. Men stjerneangriberen Dame N'Doyes afgang har på mange måder hjulpet FCK i det offensive spil.

Det mener FCK's midtbanespiller Thomas Kristensen, der inden aftenens Europa League-kamp mod Molde peger på, at langt flere spillere har overtaget rollen som målscorer.

Læs ogsåFCK'er er dømt ude efter sit pragtmål

»Det var måske naturligt efter N'Doyes afgang. Så stod det til, at det skulle spredes ud på lidt flere skuldre. Og der er mange, der har løftet deres spil«, siger Thomas Kristensen.

Tre målscorere
Især kometangriberen Andreas Cornelius har imponeret med 10 ligascoringer, men også Nicolai Jørgensen (ni ligamål) og Cesar Santin (syv ligamål) har løftet FCK-spillet.

»Cornelius er oplagt at nævne, men også Cesar gik ind og tog en masse ansvar. Det var lige pludselig ham, man kiggede lidt til«.

Læs ogsåMolde taber sjældent på hjemmebane

»Og så fik vi Nicolai ind, som gjorde det rigtigt godt, og der er en masse andre spillere rundt omkring på banen, som lige pludselig er blomstret op«, siger Thomas Kristensen.

Flere strenge at spille på
I foråret var et af FCK's offensive problemer, at modstanderne blot skulle sætte en stopper for N'Doye, hvis københavnerne skulle have en dårlig dag.

»Kunne modstanderne stække N'Doye - og det var ikke altid, de kunne det - så var de allerede kommet langt. Nu har vi flere strenge at spille på«.

Læs ogsåFCK-anfører vil bryde syv års måltørke

»Vi har efter N'Doyes afgang været lidt mere afhængige af, at der var mere bevægelse på banen, fordi vi ikke kunne regne med at slå bolden ind til N'Doye, som så scorede¯.

»Der er kommet mere bevægelse og flow i vores spil, og det har gjort det sværere at dække os op«, vurderer Thomas Kristensen.

Læs ogsåFCK-træner forklarer fravalg af Vingaard

Aftenens kamp på udebane mod Molde fløjtes i gang klokken 21.05.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere