Annonce
Annonce
Fodbold

Racistiske fans kan koste Lazio ny bøde

Tottenham mødt af antisemitiske tilråb fra Lazios tilhængere. Uefa bør gribe ind, siger manager Villas-Boas.

Som forventet var der ballade både før og under torsdagens kamp mellem Lazio og Tottenham i Rom.

Og nu venter der et efterspil. Den italienske klub risikerer igen at få en stor bøde, fordi en del af hjemmeholdets tilhængere råbte racistiske slagord ned mod den engelske klubs spillere.

Omkring 50 af Lazios mest fanatiske tilhængere - kendt som Ultras - beskyldes for at stå bag et overfald på ni Tottenhams-fans på et værtshus i centrum af den italienske hovedstad inden kampen.

En Tottenham-fan i kritisk tilstand
Klubpræsident Claudio Lotito afviser påstandene. Han hævder, at 'udlændinge' stod bag angrebet med baseballkøller, knojern og knive.

Læs også50 maskerede bøller angriber fodboldfans

»Fans af Lazio havde intet med det at gøre«, siger han ifølge The Daily Mail.

En af London-klubbens tilhængere er i kritisk tilstand efter et knivstik under tumulterne på baren.

I første halvleg af det målløse Europa League-opgør på Stadio Olympico råbte en del af hjemmeholdets tilhængere 'Juden Tottenham' (jøde-Tottenham, red.).

Læs ogsåFantomredning redder Tottenham

Og for at tydeliggøre det antisemitiske budskab sås der flere palæstinensiske flag og et stort 'Free Palestine'-banner på tribunerne.

Straffede fans efter første opgør
Uefa straffede Lazio med en bøde på omkring 300.000 kroner efter det første opgør på White Hart Lane i London i september, fordi en gruppe tilhængere udstødte abelyde og råbte racistiske slagord fra tribunerne mod tre af Tottenhams farvede spillere.

Tottenhams manager, Andre Villas-Boas, håber, at Uefa hurtigt vil fastslå, om der igen er grund til at gribe ind over for Lazio efter aftenens kamp.

Læs ogsåTre personer såret under sammenstød mellem fans

»Det skete forrige gang, og Uefa reagerede hurtigt. Nu må vi se, om Uefa igen bør agere«, siger Villas-Boas til The Daily Mail.

Uefa ventes at træffe en afgørelse om at iværksætte en undersøgelse, når det fredag modtager rapporten fra kampens dommer.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce