Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Danmark tabte terræn trods FCK's sejr

En god aften for schweizisk fodbold gjorde vejen længere for de danske mestre.

Gem til liste

Med Rurik Gislasons livsvigtige sejrsmål mod Molde lever håbet for FC København - og for den klub, der vinder det danske fodboldmesterskab i 2014.

Med uafgjort i Molde havde FC København ikke haft mulighed for at avancere i Europa League, og dermed ville Danmark ikke have chancen for at avancere på den Uefa-rangliste, der afgør fordelingen af fremtidige pladser i de europæiske klubturneringer.

Trods FC Københavns sejr tog dansk fodbold overordnet set dog et lille skridt baglæns i forhold til muligheden for, at den danske mester i 2014 ryger direkte i gruppespillet i Champions League, lige som FC Nordsjælland gjorde i år.

En god aften for Schweiz
Danmark duellerer med Cypern og Schweiz om den nødvendige 13.-plads, og schweizisk fodbold havde en rigtig god aften i går.

Ikke blot vandt FC Basel 3-0 hjemme over Sporting Club fra Lissabon, men med Genks sejr ude over ungarske Videoton rykkede FC Basel op på andnpladsen i gruppen og vil sikre sig avancement med blot det ene point i den sidste udekamp mod Genk eller hvis Videeton ikke vinder i Lissabon.

Også Young Boys fik point i aftes, da Elsad Zverotic i 88. minut udlignede til slutresultatet 2-2 på Anfield mod Liverpool.

Alle fire hold kan gå videre
Young Boys (7 p.) har også chancen for at avancere, men det kræver flere point i den sidste hjemmekamp mod russiske Anzhi (10 p.) end Liverpool (7 p.) får på udebane mod Udinese (4 p.) i en gruppe, hvor alle fire hold har mulighed for at gå videre.

AEL Limassol tabte 2-0 på udebane mod Borussia Mönchengladbach og dermed er det cypriotiske hold uden chance for at nå videre i Europa League.

FC Nordsjælland og FC København skal i resten af sæsonen score 5 point (2 for en sejr, 1 for uafgjort) flere end AEL Limassol og 3 point flere de to schweiziske klubber for at Danmark rykke fra den nuværende placering som nummer 15 op på 13.-pladsen.

Østrig er ude af billedet
Derimod er Danmark ikke længere i fare for at blive overhalet af Østrig, hvis eneste tilbageværende repræsentant, Rapid Wien, led det femte nederlag i træk i Europa League, da Rosenborg vendte 1-2 til 3-2 på to mål i det sidste kvarter med den tidligere AaB'er Rade Prica som matchvinder.

Den sidste runde i gruppespillet i Europa League spilles torsdag 6. december

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere