Pyha. Cesar Santin og FCK burde have afgjort sagerne allerede i de første 45 minutter. I stedet blev det en tæt affære efter pausen.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag/AP

Pyha. Cesar Santin og FCK burde have afgjort sagerne allerede i de første 45 minutter. I stedet blev det en tæt affære efter pausen.

Europa League

FCK er under maksimalt pres trods sejr i Norge

Islandsk matchvinder, da FC København med besvær slog Molde i Europa League 2-1.

Europa League

»Det er en must-win-kamp, hvis vi skal gøre os forhåbning om at komme videre fra gruppespillet«, sagde FCK-anfører Lars Jacobsen før torsdagens Europa League-møde med de nykårede norske mestre fra Molde.

De danske vicemestre sled og gjorde, hvad de skulle i Norge, hvor de vandt 2-1 på mål af Cesar Santin og Rurik Gislason.

Men da topholdet i Europa Leagues gruppe E, Steaua Bukarest, ikke formåede at gøre rent bord og løb ind i en opsigtsvækkende 1-5-øretæve på hjemmebane til Stuttgart, så kan kun endnu en sejr sende FCK videre. Og den sejr, er der helt specifikke krav til.

FAKTA

FCK skal i sjette og sidste spillerunde på hjemmebane mod Steaua 'bare' vinde 1-0 eller med to overskydende mål, mens FCK-sejre på 2-1, 3-2, 4-3 etc. kan sende Steaua videre under den forudsætning, at Stuttgart slår Molde og vinder gruppen og dermed efterlader FCK med sorteper.

Stærk venstreback
Andreas Cornelius fik et kvarter inde i matchen den første store mulighed, men misbrugte tæt under mål det fine oplæg som Kris Stadsgaard iscenesatte og som den ihærdige, offensive og velspillede back Pierre Bengtsson satte sidste fod på i venstresiden.

Unge Cornelius var igen i fokus i 20. minut, hvor han efter et hjørnespark blev trykket godt og grundigt af Moldes nigerianske angriber Daniel Chima, der viste uortodokst forsvarsspil og havde sin brystkasse helt oppe i landsholdspillerens ansigt.

Dommeren pegede på 11-meter-pletten, hvorfra Cesar Santin med et behersket spark midt i målet sikkert eksekverede til 1-0-føring til københavnerne.

FCK burde have lukket i 1. halvleg
Molde viste tænder efter en halv times spil, da Jo Inge Berget fra 20 meter fyrede af med venstrebenet, men måtte se en vågen Kim Christensen i FCK-målet tage affære. De norske mestre havde ikke meget at byde på, og måtte gang på gang spille med musklerne for at stoppe FCK'erne.

Kort efter Moldes eneste forsøg på målrammen i 1. halvleg spillede Rurik Gislason med en høj tværbold sin islandske landsmand Ragner Sigurdsson fri tæt under mål, men forsvarskleppertens afslutning havde ikke samme kvalitet som indlægget.

Cesar Santin havde inden halvlegens udløb flere gode muligheder for at gøre det til 2-0, og brasilianeren bør særligt ærgre sig over den måde, hvorpå han behandlede Thomas Delaneys oplæg i 41. minut, hvor han helt fri foran mål helkiksede sin afslutning.

Norsk pres
FC København var knapt kommet ud af omklædningsrummet, før Daniel Chima fik fyret af mod Kim Christensens mål, og defensiven havde svært ved at finde niveauet fra den solide 1. halvleg igen.

Den stærke Pierre Bengtsson var tæt på sin første scoring nogen sinde for FCK, da han efter et fint raid på venstrekanten fik afsluttet i en periode, hvor Molde-træner Ole Gunnar Solskjærs mænd forsøgte at holde et højt pres på FCK'erne i jagten på en udligning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Molde-presset gav bonus, da et frispark fra Magnus Wolff Eikrem fik uhindret passage til 'straffesparkssynderen' Daniel Chima, der fra fem meter headede ind til 1-1, mens Andreas Cornelius umiddelbart efter burde have sikret 2-1. Den 19-årige fik i sit kontraløb ikke kigget rettidigt ud af øjenkrogen, og derfor fik den fuldstændigt frie Cesar Santin aldrig bolden inde på midten.

Tæt slutfase
Kampen bølgede i de sidste 20 minutter frem og tilbage. FCK'eren Pape Paté Diouf, der er udlejet til Molde, var tæt på at gøre det onde ved den klub, der ejer ham, men Kim Christensen stod i vejen.

I vejen stod Claudemir også. Brasilianeren fightede sig til bolden omkring midterlinjen et kvarter før tid og sendte Santin dybt i banen. 1-0-målscoreren revancherede sig for de brændte muligheder i 1. halvleg ved at spille Rurik Gislason fri til den for københavnerne så forløsende 2-1-scoring, der blev sat ind fra 16 meter med en yderligt placeret flad afslutning i det lange hjørne.

Molde var tre minutter før tid uhyre tæt på at slukke FCK's ambition om at spille sig videre til 1/16-finalerne i foråret, ved at bruge samme frisparksopskrift som ved 1-1-udligningen. Denne gang headede Daniel Chima dog ti centimeter forbi stolpen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce